Home Editorials Ziua Pământului 2020 ne aduce aminte că trebuie să avem grijă de planetă

Ziua Pământului 2020 ne aduce aminte că trebuie să avem grijă de planetă

4 min read

Este acesta anul în care omenirea va realiza cu adevărat impactul asupra mediului și importanța pe care acțiunile noastre, la scară mică sau mare, o pot avea asupra bunăstării personale și colective?

Ziua Pământului 2020
Sursă foto: Getty Images

Sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie, Ziua Pământului atrage atenția asupra impactului negativ pe care acțiunile noastre îl au asupra mediului și al Pământului în ansamblu și este o zi pentru acțiune politică și participare civică.

Martin Carey, original Earth Day Poster

Prima Zi a Pământului a fost organizată în 1970 în Statele Unite ale Americii și este considerată inițiatoarea amplei mișcări de mediu din prezent. După ce 20 de milioane de americani au protestat din dorința ca protejarea planetei să fie luată mai în serios, noi reglementări pentru protecția mediului au fost stabilite în statele americane și, mai apoi, în toată lumea.

În anii următori, oamenii au continuat să ia parte la proteste, marșuri, acțiuni de voluntariat legate de mediu și colectare a deșeurilor pentru a evidenția importanța îngrijirii planetei. Cu toate acestea, situația în care ne regăsim acum, și anume respectarea măsurilor de protecție împotriva coronavirusului, înseamnă că astfel de evenimente la scară largă nu vor avea loc în acest an.

În multe părți ale lumii s-au observat unele îmbunătățiri ale nivelului de poluare, ca urmare a reducerii circulației și activității fabricilor și a întreprinderilor mari. Cu toate acestea, organizații precum Agenția Internațională pentru Energie, care analizează modul în care țările pot furniza surse de energie durabilă, spun că scăderea actuală a emisiilor de dioxid de carbon ar putea fi doar o schimbare pe termen scurt care ar putea dispărea atunci când întreprinderile vor începe să funcționeze din nou în parametri normali.

Vom fi capabili să reducem amprenta acestor tipuri de activități odată ce vor fi reluate și să angajăm inițiativa guvernelor și a companiilor pentru schimbări benefice pe termen lung?

Acum mai mult ca niciodată, Ziua Pământului oferă o oportunitate pentru noi toți de a reflecta asupra relației noastre cu planeta, pe fondul celui mai puternic mesaj posibil că natura ne poate surprinde în orice moment, cu consecințe devastatoare pentru fiecare individ.

Citește în continuare Climate change. Time to change. Be the change.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Alina Manole, fata cu Luna Pătrată, lansează pe 10 decembrie 2020 un nou material discografic, pentru prima dată sub formă de VINIL!

În anul surprinzător 2020, Alina Manole și colegii ei de scenă, Raul Kusak, Adi Tetrade și…