Home Movies Velvet Buzzsaw cu Jake Gyllenhaal – Artă vs Comerț

Velvet Buzzsaw cu Jake Gyllenhaal – Artă vs Comerț

3 min read

Velvet Buzzsaw este un thriller satiră horror a cărei acțiune are loc în lumea artei contemporane din Los Angeles. După ce o serie de opere de artă ale unui artist necunoscut sunt descoperite, o forță supranaturală se răzbună pe cei care au lăsat lăcomia să fie mai presus de artă.

Velvet Buzzsaw

Scenariul și regia îi aparțin lui Dan Gilroy, iar actorul principal este Jake Gyllenhaal, în rolul lui Morf Vandewalt, un critic de artă snob a cărui atribuție pare să fie doar să își dea ochii peste cap analizând opere de artă. De menționat, pentru fanii John Malkovich, că acesta apare în film, în rolul lui Piers.

Ai putea crede că este o comedie neagră, dar până la finalul trailer-ului cu siguranță vei observa că lucrurile iau o turnură sinistră, mai mult spre genurile drama, horror.

„Sper ca oamenii să se uite de acum în alt fel la artă. De fiecare dată când asculți muzică, privești o sculptură, o pictură sau te uiți la un film să realizezi că cei care le-au creat și-au pus sufletul în ele. Pentru mine asta este ceva sacru, spiritual și cred că am cam pierdut acest mod de a înțelege arta. Mi-ar plăcea dacă am putea să ne întoarcem la asta.” a spus regizorul și scenaristul Dan Gilroy, întrebat cu ce ar vrea să rămână publicul după ce se uită la film.

Filmul va fi difuzat în premieră la Sundance Film Festival, pe 27 ianuarie 2019, iar de pe 1 februarie îl găsiți pe Netflix.

Arta este puternică. Trăiește și cuprinde toate emoțiile și stările artistului. Nu prețul îi stabilește valoarea.

 

Citește în continuare Jean-Michel Basquiat, artist și style icon.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Meet the young designers | Halațiu Tudor

O nouă generație de tineri designeri își croiește drumul într-o industrie în care nu este …