Home Fashion Un nou eveniment „FASHION Moments” by Alin Galatescu – MODA vs SCULPTURA – Salvador DALI

Un nou eveniment „FASHION Moments” by Alin Galatescu – MODA vs SCULPTURA – Salvador DALI

9 min read

Cel de-al doilea eveniment al anului in moda romaneasca a avut loc la finalul lunii februarie in sala mare de teatru a ARCUB – Hanul Gabroveni si a fost dedicat marelui Salvador DALI. Acesta face parte din ciclul „FASHION Moments” – show-uri de Stilism Arty de inalta complexitate.

Spectacolul, urmarit de un numar impresionant de oameni, inclusiv in regim de live streaming pe Dalles GO si Kudica.ro – a fost un imens success

Viziunea marelui DALI, regasita in creatiile designerilor romani de top si a noi nume aflate chiar la debut cu ocazia acestui show, a fost transpusa intr-un spectacol inedit in care moda s-a intalnit cu accesoriile moderne sau vintage, cu design-ul floral, cu circul si cu muzica live, creandu-se o lume excentrica, surprinzatoare, ultracreativa, distopica, de o magie aparte, purtand publicul numeros in oniricul specific lui DALI. In cele peste 50 de personaje ce au populat spectacolul am regasit lumea pe picioroange, atat de iubita de maestrul Catalan, simbolurile copilariei prin triburi de tinere misterioase, femei-floare, personaje purtand simboluri daliniene consacrate: elemente anatomice, culori specifice, imprimeuri, mixaje vestimentare foarte complexe.

Designerii selectati pentru eveniment au fost: Antonia Nae, Alexandra Calafeteanu, Andre Salon, Cera Cristina Mihăilescu, Carmen Roata, Denis Predescu, Elena Todirasco, Essa Lian, Isabelle Vijiiac, LOSKI by Roxana Mișaca, Laura Olteanu, Lia Aram, Maria Tureanu, Raluca Lupulescu Soare, Sebastian Stanciu Ștefan, Katalin Szalai, Svetlana Karahan (copii), Mon Bebe (copii). Accesorii: Vintage Bazar, Atelier Danessa, Ana Maria Ilie, Raluca Soare si accesorii insecte: Mara Elena Popa; accesorii florale: Madalina Mocanu si Cristina Cristache.

Performing „fete pe picioroange”: Laura Duica, Amalia Popa si Mihaela Iuga. Personalitati in show: Monica Davidescu, Crina Abrudan si Roxana Ghiorghian.

Invitat special: Andreea Marin.

Make-up original: echipa Mirela Vescan/ Creative hair styling: echipa Erica Gonczi.

Coloana Sonora: “ZUM Music” (live)/ video production: AV Hive, Remus Nicolaescu / live streaming: Dalles GO / fotograf oficial: Remus Nicolaescu.

Parteneri: Cardinalia, SERVE, NAZZURO AQUA, ALCHEMICO, ARTESANA, MRA MODELS.

Partener de Comunicare: PR(agmat)IQ by Mihaela Radacina.

Organizatori: PRIMARIA CAPITALEI / ARCUB / AVANPREMIERE.

Dupa imensul succes avut cu editia de anul trecut al ciclului de Evenimente: “FASHION Moments” – Dialoguri – MODA vs SCULPTURA” – Show dedicat marelui Constantin BRANCUSI – in preambulul Marii Expozitii BRANCUSI de la Timisoara – si cu evenimentul inceputului de an 2024, dedicat de asta data, remarcabilului Mircea ELIADE – de la Muzeul Taranului Roman, am realizat o noua editie in acelasi ciclu: “Fashion Moments”. Evenimentul dedicat lui DALI a marcat – prin raportul si dialogul Artelor – remarcabila Expozitie “UNIVERSUL LUI DALI” de la ARCUB / Hanul Gabroveni. In chiar miezul acesteia, in Sala de Teatru a ARCUB, am sarbatorit impreuna un dialog special intre cele 2 arte: MODA si SCULPTURA, punct cheie al actualei expozitii DALI din Bucuresti.

Dupa PICASSO si BRANCUSI, a venit randul marelui creator Catalan sa tina capul de afis al Scenei Culturale Romanesti. Expozitia este inedita, avand ca ax central opera mai putin mediatizata, dar absolut fascinanta, a lui DALI, nu numai pictor, grafician, artisan, etc ci, iata, si sculptor de geniu.

Intotdeauna Sculptura si Moda au fost Arte inrudite, in plasticitatea lor volumetrica specifica. Mai mult, se cunoaste ca DALI a fost un apropiat al lumii Modei, fie la Paris, fie la New York, mari designeri fiind prieteni apropiati ai artistului, inspirandu-se chiar din opera acestuia. Dintre acestia Elsa SCHIAPARELLI este cea mai cunoscuta. Operele creative ale acesteia – un alt geniu recunoscut mondial – dovedind legatura stransa si directa dintre Suprarealism si Arta Vestimentara. Iar aceste conexiuni au continuat in intreaga istorie a Modei de la Nasterea Suprarealismului, marcat fundamental de geniul lui DALI, pana azi.

Exercitiul facut in noul nostru Show de Fashion a fost descoperirea si revelarea acestor inspiratii si elemente specifice Daliniene ce se regasesc azi in Moda Romaneasca de Top. Evenimentul a fost gandit ca un Omagiu adus de mine, alaturi de designerii romani selectati, mostenirii estetice si conceptuale lasata omenirii de marele geniu Catalan.

Show-ul a fost unul special – de Stilism avansat – in care sunt mixate elementele vestimetare ale designerilor, dupa retete si solutii grafice si de expresivitate unice, create exclusiv pentru acest eveniment. Totul de o calitate, importanta si reprezentativitate aparte – pentru Moda Romanesca actuala si radacinile ample si esentiale ale acestui Dialog special dintre MODA si SCULPTURA, dintre creatiile vestimentare si ceea ce a lasat omenirii marele DALI. Raportul imediat si de vecinatate cu Expozitia accentuand toate aceste demonstratii de top”, declara Alin Galatescu, organizator si director artistic al show-ului.

ARCUB s-a dovedit din nou un pol al sustinerii creatiei de inalta valoare, al dialogului complex si intens dintre arte, al deschiderii spre inovatie, nou si modern – in raporturile multi-culturale ale prezentului. Evenimentul avand precedente de mare succes in Showurile: “IA Romaneasca vs CHIMONOUL Japonez”, “Recucerirea “MICULUI PARIS”, “BUCURESTI 565” alaturi de recentele “MODA vs SCULPTURA”1. – BRANCUSI VIZIONARUL si MODA vs SPIRITUALITATE – Mircea ELIADE (ianuarie’ 2024) – toate Evenimente autentice, de mare succes, in acelasi ciclu special de Show-uri: “FASHION Moments”.

Citește în continuare Campania COS primăvară-vară 2024: Rina Sawayama și Jack O’Connell fotografiați de Karim Sadli.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

IED – Istituto Europeo di Design prezintă “Multitudine” la Feeric Fashion Week 2024

Nouă studenți IED din școlile sale din Italia și Spania și-au prezentat colecțiile de abso…