Home Health & Sports Tu cum îți protejezi ochii?

Tu cum îți protejezi ochii?

6 min read

Ce-ai spune dacă ai afla cā prietenul tău cel mai bun îți dăunează grav sănătății? Și când spun „prietenul tău” mă refer la cel mai folosit obiect al zilelor noastre, și anume telefonul mobil. Da, din păcate, ne expunem ochii ore în șir în fața lui, fără sā luam în calcul consecințele.

lumina albastră

Cu toții știm, sau am auzit măcar o dată în viață, de lumina albastră. Cea la care ne expunem de când ne trezim și până la culcare, fără sā ne gândim la efectele negative care pot degenera, la fel ca un bulgare de zăpadă, pe zi ce trece.

Lumina albastră se regăsește atât în lumina naturală cât și în cea artificială. Aceasta se împarte în lumina albastru-violet, care are efecte negative asupra organismului și lumina albastru-turcoaz, care are efecte pozitive. În primul caz, consecințele constau în oboseală oculară, dureri de cap, tulburări de somn, cataractă, degenerescență maculară, diabet, obezitate sau boli de inimă. În materie de vedere, cel mai bine e sa prevenim problemele ce pot apărea. Dacă sunt deja mici probleme, se recomandă  tratarea acestora in stadiu incipient, astfel încât riscul de daune pe termen lung sa fie cat mai redus.

Cum funcționează lentila cu protecție pentru calculator?

În primul rând, această lentilă are un înveliș antireflex. Acesta respinge lumina albastră emanată de ecranul telefonului, tabletei ori computerului si face imaginea mai clară. Așadar, ochiul nu se mai forțează sā privească ecranul, ci o face cu ușurință. Lentilele antireflex de ultima generație nu se mai zgârie așa de ușor precum se întâmplă în cazul celor mai vechi. Lentila zgâriată este daunătoare pentru vedere pentru cā determina ochiul sa stea încordat.

Când și de ce sunt recomandate lentilele cu protectie pentru dispozitivele digitale?

Lentilele cu protecție sunt solutia perfecta pentru o multitudine de consumatori care vin in contact cu dispozitivele digitale cum ar fi: tinere mame, elevi, copii, adolescenți, funcționari, dar si majoritatea adulților care folosesc un calculator la locul de munca poate si 8-10 ore pe zi.

Fie cā porți deja ochelari de vedere, fie cā nu ai nicio problemă cu vederea, acest tratament al lentilei previne riscul îmbolnăvirii oculare. De pildă, îi poți purta si când stai minute in șir cu ochii îndreptați către ecranului telefonului, dar si când te uiți la un film.

lumina albastră

Care sunt cele mai bune lentile de protecție?

Lentila cu tratamentul antireflex BlueSatin, fabricată de Avvero și comercializata de Lentin, este soluția echilibrată ce blochează 100% razele UV dăunătoare până la lungimea de undă 400 nm. Acest filtru cu o ușoară nuanță galbenă te protejează de lumina albastră, reduce oboseala oculară, elimina reflexiile de pe ambele părți ale lentilei și se întreține ușor. Totodată, lentila este rezistentă la zgârieturi și la contactul cu substanțele chimice

lumina albastră

Sfaturi despre protecție în afara lentilelor cu protecție

Mai poti face câteva lucruri pentru a-ti proteja ochii, chiar dacă te expui în fata ecranelor digitale:

  • stabilește 60 de cm între tine și ecran
  • ajustează lumina din încăpere
  • o dată la câteva minute, schimbați privirea de la ecran către un obiect îndepărtat
  • setează luminozitatea ecranului cât mai minim
  • folosește timpul liber mai mult în afara ecranului    

Citește în continuare Captează momente de stil cu OPPO Find N2 Flip.

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Health & Sports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus pe creație | Ce veți descoperi în paginile noului număr Fashion Premium Magazine

Cele mai intense și creative zile din an au coincis cu pregătirile pentru predarea la tipa…