Home FPM recomanda Tot ceea ce ti-ai dorit sa afli despre un implant dentar, dar ti-a fost teama sa intrebi

Tot ceea ce ti-ai dorit sa afli despre un implant dentar, dar ti-a fost teama sa intrebi

5 min read

implant dentar 2

Mai infricosator decat timpul petrecut intr-un cabinet de stomatologie este disconfortul psihologic pe care il creeaza un zambet edentat, complexat si chinuit de absenta unui implant dentar.

Daca ochii sunt oglinda sufletului, dintii reprezinta cartea de vizita a unui om. Datorita lor putem incheia o afacere, putem avea acceptul unei prime intalniri sau putem culege zambete. Sa nu mai vorbim despre starurile de cinema sau cantaretii care pana la a intra in topurile preferintelor publicului au facut investitii serioase in propria imagine.

Oricat de dificil ar fi de aplicat, un zambet frumos si sanatos reprezinta o treapta pe care trebuie s-o urcam in drumul nostru catre succes, treapta care contribuie la cresterea increderii in sine si peste care nu putem trece fara a calca pragul unor profesionisti in stomatologie.

implant dentar

Bolile parodontale, varsta inaintata si accidentele sunt episoade imposibil de evitat de-a lungul vietii, insa trebuie sa intelegem ca nu le putem permite sa devina tragedii si sa ne afecteze existenta.

In prezent, inovatiile in stomatologie permit inlocuirea dintilor lipsa prin fixarea chirurgicala a unui implant dentar. Aceasta procedura, relativ simpla si nedureroasa, este realizata sub anestezie locala.

Inserarea unui implant dentar presupune montarea in mandibula sau maxilar a unui surub de mici dimensiuni, cu rol de radacina artificiala. Sistemul are in componenta titaniu, un material usor, dar dur si extrem de rezistent la coroziune. Acesta are proprietati osteointegrative, adica organismul nu declanseaza un mecaism de respingere dupa inserare. De asemenea, un implant dentar mai are in componenta si un bont proteic care serveste ca suport pentru sustinerea unei proteze sau a coroanei dentare.

stomatologie

Primul pas catre un zambet frumos este o vizita intr-un cabinet de stomatologie. Specialistii de la CRIS SMILE va vor intampina cu interes si amabilitate. Medicul specialist in implantologie si chirurgie alveolara va evalua starea generala de sanatate si tesutul osos disponibil. Daca nu exista contraindicatii, urmeaza sa primiti informatii despre pasii care vor urma in vederea montarii unui implant dentar.

Primul pas este etapa chirugicala. In acest moment, unul dintre medicii cabinetului de stomatologie va anestezia local sau va seda general pacientul, apoi va realiza o incizie gingivala, dupa care va urma o perforare a tesutului osos. In acest moment, implantul dentar este fixat. Succesul interventiei este dat de capacitatea gingiei de a creste in jurul implantului.

Urmeaza etapa proteica. Dupa integrarea structurii artificiale in gingii, medicul vine in completarea tratamentului cu montarea unei coroane dentare, cu pozitionarea unei punti sau a unei proteze. In aceasta etapa poate fi necesara o mica incizie pentru descoperirea implantului dentar si aplicarea bontului proteic. Lucrarea proteica este realizata in laboratorul odontotehnic, dupa prelevarea unei amprente dentare.

Inserarea unui implant dentar este cea mai buna solutie in cazul pierderii dintilor naturali. Procedura de fixare a acestuia este nedureroasa si dureaza 15-30 de minute. Odata fixat, daca va fi ingrijit corespunzator, implantul dentar va indeplini aceleasi functii ca dintii naturali: confort in masticatie si in vorbire, zambet cuceritor, incredere in sine, aspect placut si ingrijit.

Sursa foto: Pixabay

Load More Related Articles
Load More By Revista FPM
Load More In FPM recomanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Doinița Oancea – Reflection – despre designul românesc și propriul brand

Căutăm frumosul peste tot − în oameni, în fapte și în lucruri. Ne dorim în jurul nostru po…