Home Editorials The Social Dilemma | Documentarul care ne pune față în față cu pericolul rețelelor sociale

The Social Dilemma | Documentarul care ne pune față în față cu pericolul rețelelor sociale

3 min read

Un nou documentar care poate fi vizionat pe Netflix are un impact puternic asupra utilizatorilor rețelelor sociale, „The Social Dilemma” prezentând ce se ascunde în cealaltă parte a ecranelor.

Documentarul The Social Dilemma, regizat de Jeff Orlowski, explorează consecințele dependenței de social media prin interviuri cu experți din Silicon Valley, foști angajați, în poziții tehnice sau de conducere, la Google, Twitter, Instagram, Facebook, Youtube, Pinterest.

Platformele sociale s-au transformat în instrumente de marketing care nu mai așteaptă să fie aplicate după bunul plac al utilizatorilor, ci au propriul scop și propriile mijloace pentru a-și atinge scopul, folosind psihologia împotriva noastră.

Toate activitatea noastră online, like-urile, comentariile, clickurile, durata de vizualizare sunt monitorizate, prin utilizarea unei tehnologii care a făcut posibil ca aceste informații să fie colectate, analizate și folosite, profitând de slăbiciunile noastre, efectul fiind modificarea comportamentului consumatorului prin manipulare.

„Ceea ce vreau să știe oamenii este că fiecare acțiune este atent monitorizată și înregistrată. Fiecare imagine asupra căreia te oprești și cât timp o privești.”, spune Jeff Seibert, fost Senior Director of Product la Twitter.

 

În detrimentul conexiunii personale, acum vorbim de conectarea „la un alt telefon, tabletă sau computer”, conectarea cu alți utilizatori, profiluri, companii, feed, sugestii personalizate și limitarea conținutului la care avem acces.  Primul pas este să înțelegem ce se întâmplă și cum ne afectează comportamentul. Ce facem în continuare?

Citește în continuare Spectacolul trebuie să continue, dar cu reguli noi. Actrița Andreea Vasile despre rolul său în „The World To Come”.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Liber pentru toți la UNTOLD! Restricțiile au fost ridicate. Acces și cu test rapid

Fanii UNTOLD au primit astăzi o veste mult așteptată! Autoritățile au anunțat că începând …