Home Editorials Spectacolul trebuie să continue, dar cu reguli noi. Actrița Andreea Vasile despre rolul său în „The World To Come”

Spectacolul trebuie să continue, dar cu reguli noi. Actrița Andreea Vasile despre rolul său în „The World To Come”

7 min read

Una dintre cele mai importante platforme de lansare și promovare din industria cinematografică, Festivalul de Film de la Veneția a avut loc în acest an între 2 și 12 septembrie, evenimentul fiind cu atât mai important cu cât numeroase festivaluri dedicate industriei cinematografice au fost anulate sau amânate în contextul pandemiei. The World To Come a fost una dintre producțiile care au avut premiera zilele trecute la Festivalul de Film de la Venetia. Drama a cărei acțiune se desfășoară în secolul al XIX-lea a fost regizată de Mona Fastvold, filmările având loc în România, lângă Brașov, în toamna anului trecut. Alături de Katherine Waterston, Vanessa KirbyChristopher AbbottCasey Affleck, din distribuție face parte și Andreea Vasile, actriță de teatru și film care a interpretat numeroase roluri pe scenă, pe micul și marele ecran și pe care trebuie să o recunoașteți cel puțin din personajul pe care îl interpretează în serialul Umbre.

Andreea Vasile
Foto: Cornel Lazia

Andreea Vasile ne-a povestit că a obținut rolul în urma unui casting organizat de Domnica Cîrciumaru și că, deși a avut o scenă mică, pentru ea a fost un privilegiu și o bucurie să facă parte din acest proiect.

Ce reprezintă această poveste pentru tine și ce ne poți spune despre rolul pe care l-ai interpretat?

Povestea aparține personajelor principale, Vanessa Kirby și Katherine Waterston, două actrițe magnifice care vor avea multe de spus în cinematografia mondială. Sper ca filmul să intre cât mai curând în cinematografele din Romania și sper ca povestea să fie văzută de cât mai mulți oameni.

Cu ce așteptări să intrăm în sălile de cinema, dacă va fi cazul anul acesta?

Se pare că vom putea intra și în sălile de cinema, Slava Cerului. Cred ca a fost nefirească și totalmente deplasată reacția autorităților de a deschide teatrele și cinematografele printre ultimele. Oamenii au nevoie să vadă/să audă povești. Cu atât mai mult în momente ca cel pe care-l trăim acum. Fără povești viața noastră ar fi cu mult mai săracă. Cred că trăim un moment în care se schimbă ușor paradigma, lucrurile se redesenează, însă, cu toate măsurile de precauție pe care e musai să le luam, cred că viața noastră trebuie să meargă mai departe. Și filmul și teatrul ar trebui să nu lipsească din viețile noastre. Sigur că vor fi măsuri stricte, sigur că oamenii vor sta la distanță unii de alții și vor purta măști; însă cred că se vor bucura chiar și așa de povestea pe care aleg să o vadă. Pentru că poveștile ne pot salva de propriile angoase/limite/neajunsuri.

Katherine Waterston, Mona Fastvold, Vanessa Kirby, Christine Vachon, Christopher Abbott. Sursă foto: Getty Images

Aceasta a fost și atmosfera de la Festivalul de Film de la Veneția, unde organizatorii au decis să nu amâne evenimentul anual și au optat pentru impunerea unor reguli stricte. Katherine Waterston, care a interpretat rolul lui Abigail în The World to Come și care a fost prezentă la Veneția la premiera filmului, spune că „Festivalul a fost incredibil de strict și responsabil în ceea ce privește distanțarea socială și purtarea măștii”. Actrița, pe care o cunoașteți din rolurile pe care le-a interpretat în Steve Jobs sau Fantastic Beasts, a mărturisit că partea cea mai dificilă a fost că, „deși toți cei prezenți la festival erau foarte fericiți să se afle acolo, zâmbetele le erau ascunse în spatele măștilor.”

Citește în continuare Covorul roșu la Festivalul de Film de la Veneția.

  • Covorul roșu la Festivalul de Film de la Veneția

    Fiind primul festival internațional de film de la începutul pandemiei, ediția a 77-a a Fes…
Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

CAV Gallery | Antonia Corduneanu: If your species disappears, clap your hands

Expoziția Antoniei Corduneanu de la Centrul Artelor Vizuale Multimedia poate fi vizitată î…