Home Fashion Shows SOIREES DE LA MODE 33 „140 de Ani de CHANEL”, un nou eveniment marca AVANPREMIERE by Alin Gălățescu

SOIREES DE LA MODE 33 „140 de Ani de CHANEL”, un nou eveniment marca AVANPREMIERE by Alin Gălățescu

8 min read

Noua ediție SOIREES DE LA MODE, cel mai longeviv eveniment de fashion creativ din România, a avut ca temă „140 de ani de CHANEL”. Ediția nr. 33 a sărbătorit nașterea și creația lui COCO CHANEL – Gabrielle Bonheur a fost unul dintre marii designeri din istoria modei, un icon absolut, un revoluționar al modernizării ideii de fashion și al luptei de emancipare a femeii, din punct de vedere stilistic și ca lifestyle.

SOIREES DE LA MODE 33

CHANEL a rezistat trecerii timpului, inclusiv prin cele 4 decenii de coordonare de către marele KARL LAGERFELD. El a fost cel mai complex și de impact continuator al unei case de mode cu renume.

Împreună au impus lumii o serie de siluete devenite deja atemporale, de la „Petit robe noire” la ținutele alb-negru, de la camee la eliberarea femeii de corsetărie prin rochiile simple, tricotajele și garderoba masculină asimilată de cea feminină, pantaloni și sacouri devenite emblematice, până la concepte revoluționare care astăzi sunt esențe ale modei actuale, ale conceptului de modernism: simplitatea, comoditatea, egalitatea sexelor, stilul, sustenabilitatea etc.

Au rămas celebre multe dintre viziunile esențiale ale lui COCO CHANEL: „O modă care nu ajunge pe străzi nu este modă”, „Luxul nu este o provocare pentru sărăcie, ci o provocare pentru vulgaritate”, „Nu fac modă. Eu sunt MODĂ”, „Moda se schimbă, dar stilul rămâne”, „Eleganța nu înseamnă să-ți pui o haină nouă”, „Femeia este mai aproape de nuditate când este bine îmbrăcată”, „Simplitatea este cheia eleganței adevărate”, „O femeie poate să fie prea îmbrăcată, dar niciodată prea elegantă”, „Eleganța apare atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul”, „Cea mai frumoasă culoare din lume este cea care arată bine pe tine”, „Nu fi ca restul lumii. Fii diferit”, „Viața mea nu mă satisfăcea, așa că mi-am creat-o singură”

Pe lângă tema generoasă și bogată în simboluri, această ediție reprezintă și întoarcerea acasă, în Sala „Le Diplomate” din Athenee Palace, devenit Intercontinental, unde am creat Seri de Modă de neuitat timp de 12 ani, înainte. Mari personalități artistice, culturale, istorice au fost celebrate prin creațiile designerilor români autentici în aceste numeroase ediții de poveste ale SOIREES DE LA MODE”, declară Alin Gălățescu.

Evenimentul a avut la bază creațiile unora dintre cei mai talentați designeri români ai momentului, inspirați de tema ediției cu nr. 33: „140 de Ani de CHANEL”. Au fost peste 70 de Look-uri, 70 de modele și persoane publice, într-o sală arhiplină, cu peste 400 de invitați. Finalul a fost unul deosebit. Întreaga sală, împreună cu designerii și modelele, a cântat La Mulți Ani! în 3 limbi aniversatului zilei, Art Directorul și Creatorul SOIREES DE LA MODE, Alin Gălățescu. JEZEBEL, cea care a creat partitura muzicală LIVE, pe bază exclusiv de chansonete franțuzești, a dat tonul acestei surprize de anvergură, ce a electrizat întreaga sală.

Designerii care au prezentat: Aleha Toncea / Alexandra Calafețeanu / Antonia Nae / Raluca Soare / Romanița Iovan / Iulia Gorneanu + Mihaela Crețescu / Loredana Ciangău / Mihnea Covaci / Denis Predescu / Larisa Croitoru (New) / Sara Andreea Griguță (New) /  Ana Maria Saragia / Alina Mărgineanu (New) /  Sabina Georgescu / Cristina Oprea / Svetlana Karahan (New) / Vali Cioban (New) / Cera Mihăilescu.

Accesorii: Atelier Danessa și Alina Băncilă (Aleha Toncea)

Make-up: Echipa Laura Perian

Hair: Echipa Erika Gonczi

Locație: Sala „LE DIPLOMATE” – Intercontinental Athenee Palace

Foto-Video: Remus Nicolaescu

Premiul ELYSEE – AVANPREMIERE „Pentru cea mai apropiată ținută de tema colecției” la ediția 33 SOIREES DE LA MODE a fost atribuit designerului Aleha Toncea.

Pe podium și în sală au fost prezente persoane publice, precum  Monica Anghel, Alina Sorescu, Rita Mureșan, Laura Stone, Olivia Păunescu, Alexandra Velniciuc, Codruța Sanfira, Dana Săvuică, Adina Halas, Arianne Chavasse, Oana Zara, Misty, Doinița Oancea, Luminița Velciu, Ana Maria Brânză, Sorina Rotaru, Eliana Bogdan, Anisa Săndulache, Ana Maria Pop, Adina Cotigă, Bassan Dabbas, Eduard Mircea Uzunov, Cristina Dragna, Roxana Ghiorghian, Diana Sar și mulți alții.

Parteneri: SERVE, NAZZURO Aqua, Artesana, MRA Agency, MIKO Beauty Center, Hotel Intercontinental Athenee Palace. Partener comunicare: PRagmatIQ by Knart Communication.

„SOIREES DE LA MODE” este un eveniment marca Avanpremiere by Alin Gălățescu.

Citește în continuare SOIREES DE LA MODE 32 by Alin Gălățescu – „JEAN PAUL GAULTIER FOREVER”.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Fashion Shows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Feeric Fashion Week 2024: prezentări de modă în buncăr, la Aeroport și pe circuit de karting

Festivalul ajunge la a 16-a ediție, consolidându-și poziția de eveniment de referință în l…