Home LifeStyle Sisteme de colectare selectivă sub forma unor animale marine pe litoralul românesc

Sisteme de colectare selectivă sub forma unor animale marine pe litoralul românesc

3 min read

Amplasate pe 3 dintre cele mai importante plaje din stațiunile turistice de pe litoralul românesc, în Constanța, Năvodari și Mangalia, cele mai cunoscute specii protejate din apele din România alcătuiesc prima infrastructură de colectare separată sub forma unor animale marine.

colectare separată animale marine
Sursă foto: Facebook @ActforTomorrow

Programul „Acţionăm pentru Ape – A.P.A” a fost iniţiat de Asociaţia Act for Tomorrow împreună cu Kaufland România, cu sprijinul Administraţiei Apele Române Dobrogea-Litoral, iar ediția din acest an își propune ca, sub umbrela „Stop plasticului din ape”, să mobilizeze comunitățile pentru a se implica în prevenirea și combaterea poluării cu plastic a apelor din România.

Doi delfini, un sturion și o broască țestoasă sunt sistemele amplasate pe Plaja Reyna din Constanța, Plaja Nomad din Năvodari și Plaja Eminescu din Mangalia, îndemnând turiștii să nu mai arunce deșeurile pe plajă, ci să aleagă să colecteze separat în spațiile special amenajate.

„Odată cu lansarea programului APA, alături de Kaufland România, ne-am propus ca prin abordări creative și inovatoare pentru România să încurajăm oamenii să își schimbe comportamentul și atitudinea față de deșeuri și să aleagă să nu mai arunce deșeurile pe plaje sau în ape, ci să le colecteze selectiv. Pe majoritatea plajelor din România lipsesc atât infrastructura de colectare selectivă, dar mai ales campaniile de informare și conștientizare adresate turiștilor. Suntem convinși că prin această nouă abordare propusă vom avea un impact real asupra tuturor oamenilor, indiferent de vârsta lor și că aceștia se vor gândi de două ori înainte să arunce un deșeu pe jos. ”, Andrei Coșuleanu, Președinte Act For Tomorrow.

Asociația Act for Tomorrow anunță că cei care aleg să colecteze separat vor fi recompensați cu premii prietenoase cu mediul, precum baterii externe cu încărcare solară, paie reutilizabile și alte surprize.

Citește în continuare 100.000 de speranțe pentru un castel reabilitat la Electric Castle 2021.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Calitate și raritate în prima licitație Ans Azura dedicată artei românești moderne

ANS AZURA, platforma digitală dedicată artei din Centrul și Estul Europei și Orientul Mijl…