Home LifeStyle Sfaturile unui astronaut pentru viața în autoizolare

Sfaturile unui astronaut pentru viața în autoizolare

3 min read

Chris Hadfield, care a petrecut 166 de zile în spațiu, oferă câteva sfaturi utile despre cum să îți păstrezi psihicul puternic și să rămâi productiv în această lungă perioadă de autoizolare.

viața în autoizolare

„La bordul stației spațiale ne confruntăm cu un mediu foarte periculos și totuși găsim o cale de a prospera și de a fi productivi atât de departe de viața noastră normală.”, Chris Hadfield.

Înțelege riscul

Privește dincolo de frică! Ia-ți informațiile din surse credibile și înțelege care este cu adevărat riscul la care sunteți expuși tu, familia ta, prietenii tăi și oamenii la care ții. Astfel, limitările vor fi mai ușor de acceptat odată ce le vei înțelege rolul.

Stabilește scopuri

Gândește-te ce vrei să obții, care îți sunt obiectivele și misiunea în prezent. Planifică-ți ziua, stabilește ce vrei să faci în această săptămână sau până la finalul lunii.

Analizează obligațiile

Fie că lucrezi de acasă sau ai în îngrijire persoane vulnerabile, stabilește ce responsabilități ai și cum le poți îndeplini cât mai bine. Analizează-ți resursele financiare și fă un plan pentru această perioadă.

Ia inițiativa

Odată ce ai înțeles care este riscul, care îți sunt obligațiile și ce îți dorești să realizezi, este momentul să treci la acțiune. Nu trebuie să faci doar activitățile cu care erai obișnuit până acum. Ai grijă de familie, începe un proiect, învață o limbă străină, citește o carte, scrie, creează. Privește această perioadă ca pe o ocazie să faci ceva nou, ceva ce ai amânat până acum, pentru că nu ai avut timp sau pentru că nu era momentul potrivit. Iar apoi, repetă!

Citește în continuare Ne e teamă de liniște.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Showul marionetelor la MFW. Moschino primăvară-vară 2021

Pe măsură ce showurile de modă continuă în moduri din ce în ce mai creative, Jeremy Scott …