Home Editorials RESTART | Ce veți descoperi în paginile noului număr Fashion Premium Magazine

RESTART | Ce veți descoperi în paginile noului număr Fashion Premium Magazine

9 min read

După o perioadă de două luni în care am fost „blocați” în propriile case, este firesc să ne punem câteva întrebări pe care până acum le-am ocolit. Cum arată pentru noi schimbarea? Cum ne vom adapta unui viitor post covid? Cum va arăta moda în următoarele luni și ce mai înseamnă pentru noi luxul? În tot acest timp de respiro, am putut să ne gândim la acțiunile noastre, să reevaluăm, să regândim și să reconsiderăm totul, de la stil de viață la atitudine civică și responsabilitate socială, la muncă, relații, planuri pe termen scurt și lung.

Fashion Premium Magazine
Cover: Delia fotografiată de Oltin Dogaru, styling Ovidiu Buta, makeup Andra Manea, hair Sorin Stratulat

Trăim vremuri atipice, delicate, complicate, solicitante emoțional, personal, psihic, social și economic. Mergând mai departe, cred că noi suntem schimbarea și doar noi putem să decidem cum va arăta viitorul nostru. Vom prețui mai mult calitatea, vom cumpăra mai puțin, vom susține mai mult afacerile locale, vom realiza că solidaritatea este importantă, că sănătatea și siguranța sunt primordiale… Iar aceste lucruri nu trebuie să rămână vorbe, ci să se transforme în fapte. Mi-aș dori o resetare a valorilor. Să începem să ne dăm seama că nu avem nevoie de tot ceea ce credeam că avem nevoie. Că este important ca în acest moment să devenim mai responsabili și chiar dacă lucrurile încep ușor, ușor să revină la normal, să luăm atitudine și să nu uităm că schimbarea pleacă de la noi.

Cum ar fi dacă am folosi toată această perioadă negativă ca pe o ocazie de a da un restart pozitiv societății, într-o manieră cu adevărat sustenabilă? Poate că acesta este momentul în care ar trebui să ne întrebăm cum și mai ales când vom deveni cu adevărat conștienți de impactul alegerilor noastre?

Vreau să atrag atenția asupra a ceea ce presupune responsabilitatea și alegerile sustenabile, iar pentru asta îți propun să descoperi în paginile ce urmează proiectul „Let s do it, România!”. O inițiativă care în cei 11 ani de existență a reușit un lucru extrem de important: să unească toate palierele societății care împreună să contribuie la o țară în care schimbarea vine din acțiunile tuturor celor care trec de la vorbe la fapte. Plecând de la acest subiect important, ți-am pregătit și un interviu cu Ferencz Borbala, un tânăr designer român care reușește să producă ținute 100% sustenabile.

Nu trebuie să ratezi nici materialul Laurei Călin, care ne face o scurtă prezentare a ceea ce înseamnă vintage, cum să recunoști o piesă vintage și la ce trebuie să fii atent atunci când vrei să achiziționezi o astfel de piesă. În contextul actual, cred că acest subiect se potrivește mănușă, iar articolul despre ce ar trebui să cumpărăm în perioada următoare, ce păstrăm și ce reciclăm nu face altceva decât să ne ajute să facem alegeri responsabile.

În altă ordine de idei, îți recomand să citești monologul lui Ovidiu Buta, unul dintre cei mai buni stiliști din România, despre regulile noi în modă și despre pandemie. Vei reuși să înțelegi ce se va întâmpla cu tendințele și săptămânile modei, dar și ce alternative are consumatorul într-un astfel de moment. Până la urmă, ce rost mai au Fashion Week-urile în forma în care se desfășurau ele până acum? Ce rost mai au investițiile colosale din fiecare sezon pentru niște showuri de modă care durează 15 minute? Cred că trăim o perioadă în care moda are șansa să se reînnoiască și să redevină ce era.

Tot în acest număr am stat de vorbă cu designerii români despre cum au resimțit ei această perioadă, cum au reușit să se adapteze și cât s-au implicat activ în ameliorarea acestei crize. Am descoperit oameni creativi care își doresc o schimbare în acest domeniu, care vor să nu se mai consume în neștire și fără substanță. Este important pentru ei ca în următoarea perioadă publicul din România să le fie alături și să prezinte mai mult interes pentru designerii locali, să dezvolte o curiozitate pentru conceptul din spatele proiectelor și să achiziționeze produse susținute de motive bine conturate și responsabile.

Momentele prin care trecem acum ne învață un lucru foarte important: să trăim fiecare clipă la intensitate maximă, dar cu responsabilitate, ca pe o șansă unică la o nouă viață, într-o lume suprapopulată și afectată de schimbările climatice și acțiunile nocive ale omului. Nu este de ajuns să ieșim din pandemie sănătoși, ci să fi învățat ceva. Să prețuim fiecare moment, să devenim mai buni și mai responsabili. Aveți grijă de voi și de cei dragi!

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Mirela Bucovicean: „La RDW pregătim o surpriză marca Molecule F, în ediție limitată. Foarte limitată.”

În anticiparea Romanian Design Week 2022, care va avea loc între 13 și 22 mai sub conceptu…