Home Fashion Inditex, compania care deține Zara, va închide peste 1000 de magazine

Inditex, compania care deține Zara, va închide peste 1000 de magazine

2 min read

Având în vedere că se așteptau la o scădere a prezenței în magazine pentru o perioadă semnificativă de timp, comercianții din întreaga lume au fost nevoiți să-și reevalueze modelele de afaceri. Inditex, unul dintre cei mai mari retaileri de îmbrăcăminte din lume, plănuiește să consolideze comerțul online pentru toate brandurile din portofoliul său.

Inditex închide magazine
Sursă foto: www.romaniajournal.ro

Grupul spanio Inditex a fost afectat puternic în timpul pandemiei, înregistrând o scădere a vânzărilor cu 44% în timpul primului trimestru al anului. Cu toate acestea, creșterea vânzărilor online a compensat o parte din scăderea vânzărilor în magazinele fizice. După cum declară un reprezentant Inditex, vânzările online au crescut cu 50% în aceeași perioadă și cu 95% în luna aprilie, față de aceeași lună în anii trecuți.

Astfel, Inditex anunță că va închide până la 1.200 de magazine din întreaga lume, în timp ce se concentrează pe creșterea vânzărilor online. Inditex a spus că va „absorbi” între 1.000 și 1.200 de magazine, în special dintre cele mai mici. Printre cele mai cunoscute nume din cadrul Inditex se numără Zara, Bershka, Pull & Bear și Massimo Dutti.

Se preconizează că închiderile vor avea loc mai ales în Asia și Europa. Inditex a spus că „numărul de personal va rămâne stabil”, asigurând roluri în alte departamente, cum ar fi expedierea achizițiilor online.

Citește în continuare UNTOLD și NEVERSEA lansează campania BAC DE 10.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INTERVIU | Sweet Paprika – Gabriela Atanasov: „Everybody can be a sweet paprika girl”

Creator de conținut în mediul online, creator de haine, antreprenor, la bază artistă neînț…