Fundația Mies van der Rohe Barcelona recunoaște demersul arhitectural remarcabil propus de Dumbrava Vlăsiei cu Casa ADN BA, prin selectarea în rândul celor 5 finaliști ai prestigiosului concurs Living Spaces – Simon Architecture Prize.
Acest concurs internațional ajuns deja la a patra ediție reunește cele mai bune 186 de proiecte de arhitectură ale ultimilor ani.
“Suntem încântați și onorați că proiectul nostru, o locuință individuală gândită special pentru Dumbrava Vlăsiei, este primul din România care se află în finala unui concurs de anvergură mondială. Mulțumim clientului nostru pentru oportunitatea dată, ocazie rară care ne-a permis să explorăm teme și valori într-un proiect contemporan și totodată atemporal.“ a declarat Andrei Șerbescu, arhitectul care a condus echipa de arhitecți ADN BA.
“Ne bucură această recunoaștere a unui proiect marca Dumbrava Vlăsiei. Este o validare a excelenței și curajului, două constante ale demersului arhitectural pe care Dumbrava Vlăsiei îl propune publicului român.
Această selecție într-o listă scurtă de finaliști nu este întâmplătoare. Proiectele noastre de case unice, semnate de arhitecți români importanți, au fost recunoscute fiecare în parte, fiind premiate de către jurii naționale și internaționale în cadrul Anualelor de Arhitectură 2019 și 2020, dar și a Bienalei din 2021.
Casele de autor sunt dedicate unui public restrâns care își asumă cu pasiune preferințele legate de locuire. Totodată aceste proiecte sunt o sursă de inspirație pentru toți aceea care doresc să își clădească o casă, un cămin în Dumbrava Vlăsiei într-un spațiu natural remarcabil, protejat și pus în valoare de un plan urbanistic vizionar și responsabil. Un set de reguli de urbanism completat de recomandările de conduită internă oferă viitorilor rezidenți posibilitatea nu doar de a se exprima arhitectural într-un mod unic, asumat estetic, dar și de a se bucura de liniște, discreție și siguranță.” a declarat Maria Ioan, Senior Sales Manager Dumbrava Vlăsiei.
Despre Dumbrava Vlăsiei
Dumbrava Vlăsiei propune un nou tip de viziune care reinventează pentru România conceptul de oraș – sustenabil, confortabil și liniștit, cu infrastructură modernă integral finalizată, în armonie cu spațiul natural unic oferit de pădure. Aici fiecare familie are libertatea de a veni cu propriul proiect de locuință, iar ținuta arhitecturală dată de casele de autor deja construite oferă o perspectivă reală despre cum este Dumbrava Vlăsiei.
Citește în continuare „Floating Elements”, pavilionul modular propus de arhiDOT design, este câștigătorul competiției de arhitectură „Imagine Dumbrava Vlăsiei. Un aer liber”.