Home Fashion Prada devine Fur-Free începând cu următoarea colecție

Prada devine Fur-Free începând cu următoarea colecție

4 min read

Prada a devenit cea mai recentă casă de modă majoră care renunță la blană. Începând cu luna septembrie (colecția de primăvară/vară 2020), grupul de lux, care include Prada și Miu Miu, nu va mai folosi blănuri de animale în creațiile sale.

Prada devine Fur-Free

„Grupul Prada se dedică inovării și responsabilității sociale, iar politica noastră fără blană este o prelungire a acestui angajament”, a declarat Miuccia Prada într-o declarație oficială. „Concentrarea pe materiale inovatoare va permite companiei să exploreze noi limite ale designului creativ, satisfăcând în același timp cererea de produse etice.”

Colecția pentru primăvară/vară 2020 va fi prima colecție prezentată în susținerea noilor valori morale – deși stocul existent, realizat înainte de implementarea noii politici, va continua să fie vândut.

Decizia a fost adoptată în urma unui „dialog pozitiv” între grupul de lux și Alianța Fur Free, o coaliție internațională de peste 40 de organizații – inclusiv Lega Anti Vivisezione (LAV) și Societatea Humane a Statelor Unite (HSUS) – care pledează pentru protejarea animalelor.

Joh Vinding, președintele Alianței Fur Free, a aplaudat grupul milanez pentru decizie: „Grupul Prada se alătură acum unei liste tot mai lungi de branduri care nu utilizeaza blană si care răspund atitudinii clienților față de animale”.

De la începutul anului 2017, Burberry, Versace, Gucci, Chanel, Coach, Donna Karan, Michael Kors, Jimmy Choo, Diane von Furstenberg, Columbia Sportswear, Farfetch, Yoox Net-a-Porter, Burlington, Furla și Bottega Veneta au devenit fur free. La fel și Săptămâna Modei din Londra.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Rico888 și Killa Fonic lansează prima piesă în limba italiană – Tango & Cash

Rico888 și Killa Fonic aduc prima piesă în limba italiană, Tango & Cash, al cărui nume…