Home Fashion Accessories Povestea genților Atribut, de la funcționalitate la design și inovație

Povestea genților Atribut, de la funcționalitate la design și inovație

8 min read

Câți dintre voi v-ați aventura într-o călătorie spre necunoscut? Sa vă lăsați purtați de val într-o lume în continuă schimbare, imprevizibilă? Ne simțim în siguranță atunci când mergem pe căi bine știute. Avem nevoie de curaj și voință pentru a îmbrățișa schimbarea și oportunitățile pe care le întâlnim. Atribut este o poveste despre cum să ieși din zona de confort și să lași grijile și fricile, pe altădată.  Atribut este despre părăsirea căilor binecunoscute și explorarea de noi spații, noi oportunități, noi orizonturi. Este o călătorie!

atribut

Florina Sîrman și-a dorit să aibă un spațiu destinat creativității, așa a luat naștere Atribut. Și din pasiune, desigur. Creativitatea fără pasiune, este ca un stilou fără cerneală – destinat să scrie, dar incapabil.  „Aveam nevoie de o schimbare în mediul meu profesional. Mă consider norocoasă că am avut șansa de a putea face această schimbare.”

Atribut aduce  în atenția noastră produse originale, inovative și funcționale, cu un look timeless.atribut

Vă întrebați oare de unde și până unde Atribut? „În primul rând pentru că este simplu. Apoi pentru că atributul, în gramatică, definește un substantiv. Dacă facem o paralelă în zona stilului, am putea spune că geanta atribut este acel accesoriu ce ar putea defini stilul unei femei.”

Gențile create de Florina îmbină lemnul cu pielea, două materiale diferite, dar care împreună creează armonie. Totul a început de la ideea de a transpune o ramă retro, metalică, într-o formă din lemn. După prima ramă, lemnul a dictat întreagă evoluție a primelor genți atribut. ” Însa Florina nu s-a oprit la această combinație. La cea mai recentă colecție Atribut regăsim combinația de lemn cu metal, combinație ce înfățișează clasicul caiet cu spirală. La Atribut inovația dictează, astfel că o o simplă geantă este transformată într-un accesoriu inedit prin încorporarea unor elemente originale. Pentru Florina gențile sunt atât un statement, cât și un obiect funcțional. Fiecare geantă transmite un mesaj despre cea care o poartă, dar îndeplinește totodată și funcția de bază pentru care a fost creată, să ne ajute în viața de zi cu zi.

Gențile Atribut ne transmit trei caracteristici: funcționalitate, design și inovație. Pe Florina o inspiră obiectele de design – piese de mobilier, clădiri, arhitectura și structura acestora. De aici și ideea de a adăuga genților un obiect dintr-o sferă total diferită.  Crede în geanta funcțională, dar originală. Se bazează pe volume generoase ce asigura flexibilitate și versatilitate în utilizare, exact de ce avem nevoie în cotidian.

Durata de realizare a unei genți diferă de la un model la altul. Dacă luăm în calcul și procesul de creație, putem vorbi de luni de zile. Raportându-ne la cea mai recentă colecție, cea inspirată din caietul cu spirală, aceasta a durat 9 luni.atribut

„Geanta atribut este perfect adaptată ritmului de viață al zilelor noastre. Are o versatilitate ce îți permite să te pliezi pe orice moment al zilei, fie că vorbim de o zi la birou sau de o ieșire în oraș cu prietenii.”

De câte ori ați plecat în căutarea unei genți în care sa vă încapă toate obiectele personale de care aveți nevoie peste zi, dar care să nu fie prea mare, prea lată sau prea obișnuită? Cunoaștem răspunsul, de nenumărate ori. Căutăm neîncetat ineditul care să aibă și o doză de funcționalitate. În fond cine și-ar dori o geantă în care nu au loc nici măcar telefonul sau cheile de la mașină?

Florina ne spune că pentru ea greutățile sunt provocări. Și ne transmite că își dorește să se plieze pe așteptările pieței, dar și să îndeplinească diverse condiții de business.

Ca orice alt artist care se adresează unui public, ne mărturisește că se bucură când vede că produsele create de ea provoacă bucurie celor care le poartă. Are planuri mari de viitor și nu exclude posibilitatea de a crea și alte obiecte de design. Nouă nu ne rămâne decât să îi urăm succes și să îi apreciem munca.

„Iubesc acest proces prin care iau naștere noi obiecte și mă bucur de fiecare pas cu toate provocările ce le aduce.”

Citește și Maria Pălăria, designerul român care duce mai departe un meșteșug pe cale de dispariție. 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Accessories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Campania BAC DE 10 motivează absolvenții de liceu și în 2021

De mai bine de 7 ani, această campanie își dorește să susțină performanța în educație și r…