Home Editorials Romanian Artist @NutaKiki „Ție cine îți face pozele?”

@NutaKiki „Ție cine îți face pozele?”

16 min read

Nuta Kiki este o tânără plină de energie care reușește să își spună povestea și în același timp să te motiveze să îți urmezi pasiunea, indiferent care este ea. Foarte activă, sociabilă, cu dorința de a se perfecționa și de a împărtăși din experiențele sale, Kiki a creat în jurul său o comunitate care o apreciază pentru fotografiile pe care le realizează, dar și pentru personalitatea sa. A învățat din practică tainele fotografiei și s-a oprit asupra portretului, pentru schimbul de energii pe care i-l oferă interacțiunea cu oamenii și pentru legătura specială pe care o creează cu cei pe care îi fotografiază și alături de care se bucură de rezultatele unei ședințe foto.

NutaKiki
Cine este Cristiana Nuță? Sau să spun NutaKiki?

De când sunt foarte mică, familia, prietenii și, în general, oamenii care luau contact cu mine mi se adresau cu Kiki. De-a lungul timpului, apărând rețelele de socializare, m-am afișat cu acest nume de NutaKiki și totul a fost mai simplu și plăcut.

Care este partea ta preferată din tot ce faci acum?

Acum și cred că dintotdeauna mi-a plăcut extrem de mult să cunosc foarte mulți oameni. Plăcerea asta cred că am dobândit-o de la tatăl meu pe care, atunci când eram mică și mă lua cu el prin oraș, îl vedeam că se întâlnește peste tot cu persoane cunoscute și că el „le rezolvă pe toate”. Fotografia m-a făcut să cunosc foarte multe persoane și acest lucru îmi place cel mai tare, pentru că am cunoscut complexitatea caracterelor oamenilor.

De unde pasiunea pentru fotografie? Când a început?

Pasiunea pentru fotografie a început în clasa a 8-a când mi-am cumpărat primul meu aparat foto, un DSLR entry level, un Nikon D3100 mai exact. Habar nu aveam nimic despre fotografie, aparate sau orice în acest sens, tot ce am făcut a fost să merg la magazin să îmi cumpăr un aparat care se încadra în bugetul meu. Apoi, totul a curs de la sine, am făcut poze zi de zi, nu exagerez, iar pe zi ce trecea, poza de azi era mai bună decât cea de ieri.

Ce te face să te opreşti asupra unui cadru?

Fotografiile mele se bazează pe spațiile în care le realizez. Deși universul face cum face și îmi mai aduce și ședințe foto indoor, marea mea pasiune este pentru pozele realizate într-un cadru natural sau Street style. Mă folosesc foarte mult de elemente ale naturii, soare, pământ, flori, iarbă etc. Poze frumoase tot vedem, rețelele de socializare sunt pline, fotografiile mele trebuie să exprime ceva cât de mic către privitorii care poate nu au auzit până atunci de nutakiki, dar vor să audă în continuare.

Când te simţi cea mai liberă şi inspirată?

Inspirația este în tot ce ne înconjoară, contează doar să privim subiectiv. Odată ce înveți să privești în profunzime lucrurile, atunci poți realiza ceva ce colegul tău de muncă sau fratele tău sau vecinul tău nu a realizat folosind aceleași materiale și spații. Eu mă simt free atunci când lucrez cu oameni open minded și aducem fiecare dintre noi plusuri unei idei. Îmi place să pornesc de la o idee simplă, foarte simplă, cea mai simplă și banală și să o duc la extrem.

Cine sunt oamenii din fotografiile tale?

În ultimul an pot să spun că cei pe care îi vedeți pe rețelele de socializare, în reviste sau reclame având fotografii realizate de mine se încadrează în două categorii. Jumătate dintre ei sunt creatori de conținut și diferiți artiști, actori, cântăreți, care efectiv au rezonat cu stilul meu fotografic și editurile pe care le folosesc pentru prelucrarea fotografiilor mele și m-au ales să le imortalizez momente pentru conținutul lor. Cea de-a doua jumătate sunt prietenii mei, care sunt pasionați de această lume online și le place să aibă un conținut de calitate, un feed bine pus la punct, sunt atenți la acest aspect. Eu sunt fotograful lor personal, iar ei devin fotografii mei. Astfel am răspuns și unei întrebări frecvente pe care o primesc: „Dar ție cine îți face pozele?”

Care crezi că este lucrul cel mai important pe care l-ai învăţat în ultimul an?

Cunoscând și lucrând cu atât de mulți oameni, nu totul poate să fie perfect, nimic nu este perfect. Pot spune că am învățat ce oameni să urmez, pe cine să ascult și de ce tip de oameni să mă feresc. Pe lângă asta am învățat să apreciez mult mai mult ceea mă face cu adevărat fericită, să mă iubesc pe mine mai mult decât o făceam înainte și în niciun caz să nu renunț la ceva în care eu simt potențial.

Ce sfat ai da celor care te urmăresc, te apreciază şi îşi doresc să reuşească ce ai reuşit tu?

Sunt extrem de recunoscătoare față de comunitatea mea, pentru că mă bucură zilnic cu mesaje pentru a-și arăta aprecierea față de mine și de munca mea! Sfatul meu pentru ei, pe care l-am spus și printr-un video intitulat Cum am devenit fotograf, postat pe canalul de Youtube cu același nume, NutaKiki, este acela de a nu renunța. Sună clișeic, însă mă repet, învățați să priviți mai subiectiv lucrurile, iar pe lângă asta succesul meu se datorează exercițiului, nu am făcut nicio școală de fotografie sau curs, tot ceea ce știu în momentul de față și ceea ce reflect în fotografiile mele se datorează exercițiului zilnic.

Voi da un exemplu pe care l-am dat și când am fost speaker în cadrul unui eveniment dedicat fotografiei, treaba asta este ca plăcinta de mere. Dacă faci un an de zile, în fiecare zi, plăcintă de mere, in ziua 365 o să ai cea mai tare plăcintă de mere. În primele 3 zile probabil faci totul cu mâna pe hârtie, citești și aplici de pe rețetă, apoi urmând ca în prima luna să mai arunci câte un ochi doar. Apoi începi să crezi că tu chiar știi să faci plăcinta de mere și o faci după capul tău, ca în ultima lună din an să ai cea mai tare plăcintă de mere, cu ingrediente secrete adăugate! Exersați!

Cum speri că o să arate viaţa ta în următorii ani?

Vreau să lucrez pentru comunitatea mea, îmi doresc să le ofer „Kiki urmăritorilor”, cum le spun eu, ceea ce am învățat și să îi ajut în mai multe direcții privind fotografia. Am lansat pe piață un pachet online de preseturi (edituri), acestea fiind chiar ale mele, efectiv editurile pe care eu le folosesc pentru fotografiile mele.

Un proiect la care am lucrat, s-a concretizat și este pe piață este o aplicație de editat poze, pe orice device care are IOS, eu fiind primul fotograf din România care și-a lansat o astfel de aplicație. Aceasta este una inovativă prin faptul că în momentul în care o folosești pentru a realiza o fotografie, poți seta anumite tool-uri precum o poți face cu un aparat DSLR. M-am bazat pe camerele telefoanelor destul de performante care au apărut în ultimii an și am zis să le adaug un plus. Pe lângă asta doresc să aduc României o mândrie sufletească și să încep sa duc ceea ce realizez aici și în afară, lucrând cu persoane importante și plăcute de către public din afara țării.

În ce direcţie îţi doreşti să evoluezi?

Voi continua pe drumul pe care l-am urmat și nu voi renunța la stilul meu, doar pentru că nu se încadrează într-un tipar, voi lucra la ideea de a face acest stil „cerut” din ce în ce mai mult până în momentul în care se va încadra în categoria de job. Pe lângă asta, precum aplicația și proiectele mele online, cu timpul vor veni și alte idei pe care dacă le consider benefice nu am să ezit să le pun în practică, iar în premieră, fac acest lucru public, am o dorință de foarte mult timp de a-mi deschide o cafenea cu un concept unic sau de ce nu, mai multe cafenele. Am o pasiune pentru cafea. Din toate călătoriile mele adun idei, iar când voi fi pregătită, o să vă invit să bem o cafea împreună, într-un cadru unic, just wait for it.

Citește în continuare Simona Bitiușcă este mereu un alt personaj într-o nouă poveste.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Romanian Artist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Calitate și raritate în prima licitație Ans Azura dedicată artei românești moderne

ANS AZURA, platforma digitală dedicată artei din Centrul și Estul Europei și Orientul Mijl…