Home Events Noua expoziție Alexander McQueen „Roses”

Noua expoziție Alexander McQueen „Roses”

6 min read

Aducând un omagiu elementelor florale complexe din unele dintre cele mai memorabile colecții ale casei de modă, Alexander McQueen a deschis o nouă expoziție, intitulată „Roses”, în Londra.

Cel de-al doilea etaj al magazinului lor din Bond Street a fost transformat într-o amplă prezentare care permite accesul în culisele procesului de creare a unora dintre cele mai remarcabile piese de pe podium din ultimii 20 de ani.

„Tot ceea ce fac este legat de natură într-un fel sau altul.”, a spus cândva Lee Alexander McQueen, cuvinte care se află deasupra intrării din noua expoziție „Roses”. Expoziția acordă o atenție deosebită pieselor finale din colecția pentru toamnă-iarnă 2019 realizată de Sarah Burton și din colecția pentru primăvară-vară 2007 a designerului Lee Alexander McQueen și permite explorarea inspirației, măiestriei și secretelor din spatele uneia dintre casele cele mai recunoscute embleme ale casei de modă britanice, florile.

Un atelier cu schițe, mostre și prototipuri explorează procesul din spatele rochiei sculpturale – trandafir roșu a lui Burton, care a fost creată prin draparea unei bucăți din tafta de mătase roșie, în timp ce o replică a rochiei din flori naturale a lui McQueen, care a închis prezentarea colecției Sarabande în 2007, are rolul principal drept unul dintre momentele reprezentative din modă din secolul XX.

Aceasta din urmă este poate una dintre cele mai extraordinare creații ale lui McQueen; a fost construită din sute de flori proaspete ce au putut fi aplicate doar în ultimul moment, iar apoi unele dintre ele au căzut în timp ce modelul Tanya Dziahileva defila pe podiumul de la Cirque d’Hiver din Paris. „Am folosit flori naturale pentru că acestea mor.”, a declarat McQueen. „Nimic nu e veșnic. Există o fragilitate a acestei colecții, în ideea că nimic nu este permanent, că frumusețea dispare.” Pentru Alexander Lee McQueen, natura a fost o sursă nesfârșită de inspirație, iar florile care au reapărut pe parcursul operei sale oferă punctul de plecare al acestei expoziții: „simbolismul florilor este înrădăcinat în puterea naturii”. În timpul procesului de restaurare, echipa casei de modă a descoperit că un singur trandafir și câteva hortensii uscate au supraviețuit din varianta originală a rochiei.

Expoziția urmărește creațiile casei de modă McQueen de-a lungul timpului, până la rochia albastră din colecția pentru primăvară-vară 2020, inspirată din câmpul de flori albastre de in pe care Sarah și echipa ei l-au văzut vara trecută într-o călătorie de cercetare în Irlanda de Nord. Sarah Burton împărtășește amintirile din spatele fiecărei colecții, de la excursii pe teren, în grădini, la case istorice și muzee, până la piesele realizate manual.

Expoziția face parte din inițiativa lui Burton de a crea instalații de artă cu acces deschis și oportunități de educare în domeniul designului vestimentar. Lucrând cu universități și școli din întreaga țară, o serie de discuții și ateliere vor avea loc la etajul doi al clădirii din Bond Street, creând un spațiu în care studenții să afle istoria și măiestria casei de modă.

Citește în continuare Colecția Alexander McQueen pentru primăvară 2020.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Expoziția Grace Before Jones: Camera, Disco, Studio

De la actriță în filme la Hollywood la model pe podiumurile din Paris și o carieră muzical…