Home Health & Sports Nadal triumfă pentru a zecea oară la Roland Garros

Nadal triumfă pentru a zecea oară la Roland Garros

6 min read

Rafael Nadal s-a întors! Dacă nu era clar după finala de la Australian Open, ibericul de 31 de ani a lămurit definitiv dubiile cu un parcurs incredibil la Paris, încheiat cu o victorie fulgerătoare în fața lui Stan Wawrinka.

Acesta a încercat tot ce era posibil, însă n-a putut să iasă din jocul impus de Nadal. Ibericul a călcat totul în picioare în drumul spre, cel de-al zecelea său titlu la Roland Garros! O performanță istorică. Cel de-al  15-lea trofeu de Grand Slam din carieră, unul peste Pete Sampras și trei în urma lui Roger Federer, liderul absolut.

Rafael Nadal

Nadal a atacat cu încredere fiecare minge. Până să își dea seama ce se întâmplă, Wawrinka s-a trezit în setul doi cu șapte game-uri consecutive pierdute! Orice a încercat s-a lovit ca de un zid. Nadal făcea punct după punct, în timp ce pentru fiecare lovitură câștigătoare elvețianul trebuia să scoată din mânecă execuții greu de realizat. Și chiar și atunci existau șanse 50-50 ca mingea să îi fie returnată.

Dacă finalul setului doi a lăsat o urmă de speranță că Wawrinka mai poate intra în meci, Nadal a anulat-o imediat. Rafa s-a văzut cu o mână pe trofeu și a demolat tot. Trei break-uri la care elvețianul n-a mai putut reacționat.

Rafael a dominat categoric turneul. A distrus orice așteptări pentru o finală echilibrat și revine, începând de luni, pe locul 2 în clasamentul ATP. La 31 de ani, Nadal arată că încă poate și îşi doreşte cu orice preţ să câstige.

”E un moment incredibil pentru mine. Sunt foarte emoționat. Îmi găsesc cu greu cuvintele. Mi-e greu să descriu ce simt când joc aici. Se întâmplă ceva pe terenul acesta. Mi-e imposibil să compar ce e aici cu alte locuri. Nu pot să descriu ce înseamnă să câștig pentru a zecea oară aici. Vreau să îi mulțumesc unchiului meu Toni. Fără el nu aș fi reușit să ajung aici”
Rafael Nadal

 

Primul set

După un început echilibrat, în care cei doi au trimis multe mingi la limită și au comis multe erori, spaniolul și-a reglat jocul și a făcut un prim break la 3-2, iar Wawrinka nu a mai reușit să revină. Nadal s-a impus după 44 de minute în primul act.

Al doilea set

2-0: Nadal face break-ul devreme, profitând din nou de erorile lui  Wawrinka. Elvețianul și-a pierdut serviciul fără a câștiga vreun punct.

3-1: Elvețianul face un game solid pe propriul serviciu și câștigă primul game din acest set.

4-1: Un game ceva mai echilibrat pe serviciul spaniolului. Wawrinka a pus presiune și a condus cu 30-15, însă Nadal a revenit și a câștigat pe propriu serviciu.

5-2: Nadal își continuă dominația și are răspuns la toate loviturile expediate de Wawrinka. Elvețianul este nevoit să servească pentru a rămâne în set.

6-3: Wawrinka nu găsește încă soluții să oprească mingile trimise la Nadal. Elvețianul pierde și setul secund și își rupe racheta pe genunchi într-o izbucnire nervoasă înaintea ultimului punct câștigat de iberic.

FINAL Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka 6-2/6-3/6-1   

1-0:  Wawrinka a mers la cabine în pauză, dar nu-și revine și Nadal face break din primul game al setului cu numărul 3

4-1: Nadal nu poate fi oprit! Reușește din nou break-ul pe serviciul lui Wawrinka și se desprinde decisiv în setul 3

6-1: Wawrinka cedează definitiv, iar Nadal câștigă finala mult mai ușor decât se aștepta.

Nadal

Load More Related Articles
Load More By Gabriela Mardare
Load More In Health & Sports

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Eu mai aştept…

Câţi dintre noi suntem într-o aşteptare continua?  Toţi, aş putea spune. A venit toamna şi…