Home Editorials Eu mai aştept…

Eu mai aştept…

8 min read

Câţi dintre noi suntem într-o aşteptare continua?  Toţi, aş putea spune.

A venit toamna şi parcă aşteptăm să vină vara care abia a trecut, aşteptam acel moment din viaţă pe care toţi îl vrem, dar nu-l conştientizăm deoarece nu ştim niciodată ce ne dorim cu adevărat, aşteptăm viitorul pentru că nu ştim să trăim în prezent.

Este greu să ne simţim mulţumiţi într-o lume care îţi oferă în mod constant  ,,the best is yet to come”. Pentru că va fi mai bine, nu? Acesta va fi mai bun, mai strălucitor, mai iubitor şi mai perfect, într-un fel!

Dar cât de viabila este această gândire bazata pe viitor? Şi ce dovezi avem că va aduce o viaţă mai bună?

Singurul lucru de care putem fi siguri este acum, acest moment pe care îl traieşti când citeşti aceast editorial. Și în ceea ce privește dovezile unui viitor mai bun, dacă încă nu ai experiența unui moment care te-a împlinit cu adevărat, deși a fost promis că va exista – de tine sau de cei din jurul tău, atunci probabilitatea unui moment îndepărtat în viitor care îți îndeplinește dorințele este destul de incert, nu crezi?

Realitatea este că ne petrecem mult prea mult timp, gândind trecutul şi anticipând viitorul. Privim spre viitor pentru prosperitate şi atunci când realizăm că nu este aşa cum ni l-am dorit, ne amintim de trecut, la modul în care au fost odată lucrurile.

Suntem din ce în ce mai nerăbdători cu viaţa, deoarece nu reuşeşte să ne ofere imaginea perfectă a fericirii, imagine promovată zilnic tot de noi printr-o multitudine de medii de marketing cât şi pe reţelele de socializare.

De multe ori auzim spunând: “Lucrurile vor fi mai bune când …”, “Voi fi mai fericit când …”

Cand ce?

Cu cât mai mult deținem și realizăm cu atât mai mult creşte neplăcerea, deoarece decalajele devin imposibil de umplut. Noi devenim mai nefericiți, mai stresați, mai egoiști și mai raționali, mai îngrijorați si mai dezamăgiţi de lume.

Acest ciclu perpetuu de dorință, de a ajunge într-un moment diferit de cel care este în prezent, ne provoacă suferințe mintale. Trăim în domeniul imaginației noastre, o iluzie bazată pe perspectiva că fericirea este doar o achiziție, o acțiune sau un obiectiv.

Gabriela Mardare

Dar dacă ne oprim pentru o clipă? Dacă am putea găsi mulțumire absolută doar pentru a fi aici, acum? Fiecare moment este al nostru să profităm și să apreciem, să ne iubim pe noi înşine, familia noastră,  sa îl iubim pe el aşa cu defecte, pentru ca nimeni nu e perfect, nici macar noi, să iubim soarele, luna, stelele, natura şi tot ce ne înconjoară.
Așteaptarea următoarei vacanțe,  aşteptarea pentru succes, pentru a face bani, pentru a fi importanți, pentru a deveni “cineva”. Nu e normal ca noi oamenii să petrecem întreaga viață așteptând să începem a trăi…

Nu este interesant că, desi viaţa este aici şi acum, în acest moment, chiar în faţa ochilor noştri, alegem să ignorăm acest moment, pentru că suntem prea ocupaţi aşteptând perfectul pentru a începe viaţa “reală”?

În loc să așteptăm ca viața să înceapă, ar trebui să îmbrățișăm viața pe care o trăim acum. Să o apreciem, să o iubim și să o trăim pe deplin, pentru că dacă nu o facem, vom continua să credem că momentul prezent nu este altceva decât un obstacol pe care trebuie să-l depășim pentru a ajunge la acel “magic’’ loc care este acolo, departe în viitor.

Nu trebuie să mai asteptăm ziua de mâine pentru a gasi fericirea, nu trebuie să mai cautăm perfecţiunea la locul de muncă, în maşina pe care o avem, în aspectul fizic, în modul în care ne îmbracăm, în modul în care vorbim, nu ar trebui mai cautăm perfecţiunea în general pentru că este puţin mai imperfectă decât credem.

 

 

Load More Related Articles
Load More By Gabriela Mardare
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

INNA lansează prima piesă compusă integral de ea – “Me Gusta”

INNA, artista situată pe locul 75 în lume, cu peste 3 miliarde de vizualizări pe YouTube, …