Home LifeStyle Malagamba Bucurestiului 2023: a noua intalnire din cadrul proiectului a avut loc la Cannoleria

Malagamba Bucurestiului 2023: a noua intalnire din cadrul proiectului a avut loc la Cannoleria

3 min read

A noua intalnire „Malagamba Bucurestiului” a avut loc la Cannoleria. Când îți este dor de Italia, exista Cannoleria. Un colț italian autentic unde regasesti Italia anilor 60 in România. Gasesti pinsa romana autentica, făcută din faina importata din Italia, precum și dulciuri tradiționale, cannoli siciliani, torta della nonna, baba’ napoletan, tiramisu și multe tarte. O afacere de familie unde totul vine din suflet, din pasiune.

Malagamba Bucurestiului

Proiectul „Malagamba Bucurestiului” vrea sa renască curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, in conjunctura schimbarilor produse in societatea romanesca de atunci si acum.

Acest curent îndrăzneț si liber a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba in ’42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declanșat o revoluție spontana a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, prin stilul sau deosebit si prin faptul ca a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii. Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucuresteni care doreau sa traiasca si gandeasca liber. Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar marele jazz-ist Jonny Raducanu i-a adus omagii in concertele sale, care transced inchistata perioada comunista.

S.T.U.P a reușit sa renască trend-ul Malagamba prin relansarea curentului dandy-ului bucureștean, boem, fantezist, poetic, provocând prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o „uniformizare” a brandurilor transnationale, proiectul expune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original.

Fotografiile au fost realizate de catre @pgi_videos / @gindila.florian, video @sunteubully

Un eveniment prezentat de: @cannoleria.official / www.ilpasso.ro / www.watchshop.ro / www.lensa.ro

Parteneri: www.barbosulprietenos.ro / www.vanto.ro / www.grammawines.ro / www.socata-artizanala.ro

Citește în continuare Povestea jachetei confecționate din cel mai scump fir textil din lume │ Ami Amalia la Romanian Creative Week.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Feeric Fashion Week 2024: prezentări de modă în buncăr, la Aeroport și pe circuit de karting

Festivalul ajunge la a 16-a ediție, consolidându-și poziția de eveniment de referință în l…