Home Editorials Mădălina Vlad: „Toate pălăriile ajung să facă parte din povestea cuiva, de aceea este foarte important ce se întâmplă la mine în atelier.”

Mădălina Vlad: „Toate pălăriile ajung să facă parte din povestea cuiva, de aceea este foarte important ce se întâmplă la mine în atelier.”

8 min read

Viața toată este o călătorie. O călătorie de descoperire a sinelui și a celor din jur. Sunt unii oameni care știu de mici ce cale vor urma, și alții care își descoperă menirea odată cu trecerea timpului. Mădălina Vlad și-a găsit vocația la 29 de ani și de atunci „trăiește povestea vieții ei”.

Mădălina Vlad
Ținută: Maressia, Pălării: Mădălina Vlad; Foto: Dan Niculescu.

Nimic nu este întâmplător, lucrurile se așează exact ca piesele unui puzzle. După ce a cochetat cu lumea modei în adolescență, fiind asistenta unui stilist vestimentar, Mădălina a explorat alte industrii creative precum jurnalismul și relațiile publice.

„Am fost tot timpul fascinată de moda și de complexitatea ei, dar nu am considerat că aș putea să dezvolt propria mea afacere în zona aceasta. Serendipity este cuvântul potrivit pentru începutul poveștii mele.”

Și-a dat seama ce vrea să facă mai departe după ce a citit un articol despre „ultimul pălărier din București”. De aici și până la crearea unui brand personal nu a fost decât un pas.

„Când faci  pălării la comandă inspirația este, în primul rând, clienta.”

Pălăriile create de Mădălina se potrivesc de minune în cadrul evenimentelor tematice, unde natura petrecerii și locul în care are loc aceasta cer o anumită vestimentație. Pentru ca o ținută să fie reușită nu trebuie să ne lipsească atitudinea și îndrăzneala. Aceste elemente sunt o completare a personalității și garanția unei apariții de efect.

Putem spune că Mădălina face opere de artă. Iscusința cu care creează și atenția la detalii reprezintă două componente care o fac recognoscibilă publicului. Și-a permis să experimenteze și să se joace, nu a fost în ucenicia nimănui, ci a învățat de una singură. În spatele fiecărei pălării se află o poveste, în cazul acesta povestea de bază este întoarcerea la tradiție și la valorile strămoșești. Prin munca sa, Mădălina promovează pălăriile specifice zonei Maramureșului, astfel sprijină și duce mai departe tradiții românești bine păstrate.

De la începuturile sale a fost sprijinită de apropiați și a avut oameni în preajmă de la care a învățat foarte multe lucruri. Sutele de pălării la activ reprezintă doar un număr care e alimentat de o pasiune nestăvilită.

Pentru ea, pălăriile reprezintă noblețe, feminitate, romantism și asumare.

Materialele folosite vin din Franța și Marea Britanie, însă folosește și materiale de la noi din țară.

Mădălina Vlad
Ținută: Maressia, Pălării: Mădălina Vlad; Foto: Dan Niculescu.

În ultima vreme se ghidează după conceptul „ready to wear” și caută să aibă produse accesibile pentru cât mai multe femei.

Ca orice artist, Mădălina își lasă amprenta personală asupra creațiilor sale, căutând să obțină un contrast între personalitatea sa și cea a clientei sale. Femeile care îi caută produsele, sunt femei complexe, care știu ce își doresc.

Un ghimpe în coastă într-un astfel de business este lipsa furnizorilor locali. Faptul că apar oameni și branduri care promovează acest accesoriu, ne transmite un lucru clar și sigur – acela că oamenii sunt pregătiți să integreze din nou, pălăria, în ținutele lor, fără a o considera demodată.

Munca sa este apreciată și plimbată peste hotare. Pălăriile din Maramureș au ajuns peste ocean, tocmai în Las Vegas, în timp ce alte cliente poartă cu mândrie, de ani buni, pălării făcute de Mădălina la Royal Ascot și la Dubai World Cup.

Această tânără este bucuroasă că reușește prin intermediul muncii sale să aducă zâmbete pe fața clientelor, chiar dacă asta presupune mult studiu și multă muncă. De cele mai multe ori, sfârșitul zilei o prinde fără puteri, dar liniștită și împăcată că și-a mai petrecut o zi din viață făcând ceea ce îi place. „Îmi place să cred că meseria asta m-a ales pe mine!”

Citește în continuare Daniel Dobre despre designul de accesorii din piele și creațiile sale handmade inedite.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Suplimente pentru a radia frumusețe vara asta!

Odată cu venirea zilelor calde, femeile devin tot mai preocupate de aspectul lor fizic: me…