Home Fashion Accessories Daniel Dobre despre designul de accesorii din piele și creațiile sale handmade inedite

Daniel Dobre despre designul de accesorii din piele și creațiile sale handmade inedite

7 min read

Noi, oamenii, suntem diferiți. Arătăm diferit, gândim diferit, ne comportăm diferit. Cărăm în noi sentimente și după noi idei. Sunt persoane care au condei, unii au ureche muzicală, iar alții se pricep să deseneze, altfel spus în fiecare dintre noi se ascunde un talent.

Daniel DobreDaniel are o imaginație bogată care l-a ajutat să își descopere vocația. Ca să faci ceea ce face el ai nevoie de talent, dar și de viziune.

„De mic copil am fost fascinat de tot ce însemna obiect mecanic, de la ceasuri la tot felul de lucruri pe care le avea tatăl meu prin casă. Și tot de mic copil îmi accesorizam cam orice aveam cu ceea ce găseam prin casă, pentru a le da un alt aspect. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu în veșnica rutină și «în rând» cu toată lumea, mi-a plăcut să ies un pic din linia generală.”

În copilărie, cea mai plăcută îndeletnicire a lui era să desfacă diverse obiecte bucată cu bucată, pentru a le înțelege structura și modul de funcționare. A fost nevoie de multe piese rămase pe dinafară pentru a ajunge să repare obiecte care odinioară îi stârneau curiozitatea.

Această preocupare nu a fost un moft trecător sau o curiozitate irezistibilă, ci a reprezentat primul capitol din povestea pe care ne-o prezintă acum Daniel.

„Am ales să fac accesorii din simplul motiv că ele completează o ținută foarte bine. Poți face ceva inedit din cel mai simplu obiect vestimentar. Când pun un sacou pe manechin am cel puțin 10 idei despre felul în care aș putea sa îl schimb, îmi place mult să adaug unui lucru simplu elemente care îl pot scoate din cotidian.”

Daniel Dobre Doinița Oancea
Rochie: Maressia, Accesorii: Daniel Dobre; Foto: Dan Niculescu.

În urmă cu șase ani a început să contureze această idee. Și-a dat seama că își dorește să creeze accesorii vestimentare și de atunci nu s-a oprit. Și-a format mâna cu tot felul de materiale, însă acum lucrează cu pielea, un material despre care ne spune că este foarte relaxat și se comportă bine la prelucrare.

Își amintește că primul accesoriu pe care l-a creat a fost o brățară. Nu are un stil anume, dar consideră că s-a perfecționat pe harnessuri. Când alege materialele, când pune mâna pe ele, îi vin imediat idei despre cum să le transforme în accesorii.

Munca sa este cunoscută și apreciată. Artiști precum Loredana Groza, Inna, Andra sau Delia i-au purtat și apreciat accesoriile.

Oamenii și ținutele pe care le accesorizează îl inspiră.

„Văd un obiect oarecare și imediat mă gândesc cum îl pot pune în valoare, unde îl pot plasa, coase sau atașa.”

Proiectul său de suflet − 15 costume pentru un film produs de George Burcea, create într-un timp foarte scurt.

„Mi-a picat ca o mănușă acest proiect. Mi-am pus toată îndemânarea, toate gândurile, mintea și sufletul în creațiile acelea. Am lucrat cu actori, pe platourile de filmare, într-un context în care m-am simțit în largul meu, cu oameni talentați care m-au inspirat.”

Adina Stan, o foarte bună prietenă de a lui Daniel l-a încurajat să aleagă această cale. Începutul nu a fost ușor, își amintește cum luni întregi căuta de unde să cumpere materialele și aparatura de care avea nevoie și se gândea la cum să își facă munca cunoscută. Acum, Daniel se bucură că nu a renunțat la visul său și continuă să lucreze cu entuziasm și pasiune.

„Cred că lecția cea mai importantă pe care am învățat-o este perseverența. Ba nu, cred că sunt mai multe… am învățat să am curaj, să mă exprim liber, să cred în mine și în intuiția mea.”

Citește în continuare Zenon – „Simplitatea este cel mai frumos accesoriu al unei femei.”

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Accessories

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Ce ne mai fac rădăcinile?

Lumea modernă pare să își construiască un nou decalog: trăiește clipa, trăiește în prezent…