Home Fashion LVMH, Kering, Richemont, Hermes și Chanel au decis să-și închidă magazinele din Rusia

LVMH, Kering, Richemont, Hermes și Chanel au decis să-și închidă magazinele din Rusia

3 min read

Brandurile de lux LVMH, Kering, Richemont, Hermes și Chanel au decis să-și închidă temporar magazinele din Rusia, au anunțat aseară într-un comunicat de presă. Aceste decizii vin ca urmare a apelurilor magazinelor de lux din Ucraina de a lua atitudine împotriva invaziei acestei țări. brandurile de lux isi inchid magazinele din Rusia

Producătorul de genți scumpe Hermes și proprietarul elvețian Cartier Richemont au fost printre primele firme care au anunțat că vor întrerupe afacerile în Rusia. Reprezentanţii Hermes, care s-au declarat „foarte îngrijoraţi de situaţia actuală din Europa”, au anunţat pe pagina de LinkedIn a companiei decizia de a „suspenda temporar” cele trei magazine Hermes din Rusia – inclusiv pe cel aflat în celebrul magazin universal Gum din Moscova – şi de a sista toate activităţile comerciale în această ţară începând de vineri seară.

Casa de modă Chanel a declarat într-un comunicat: „Având în vedere preocupările noastre tot mai mari cu privire la situația actuală, incertitudinea tot mai mare și complexitatea operațiunii, Chanel a decis să-și suspende temporar activitățile în Rusia. Nu vom mai face livrări, ne închidem magazinele şi am suspendat deja comenzile online. Siguranţa angajaţilor noştri este prioritară şi rămânem în contact strâns cu echipele noastre locale, pe care vom continua să le sprijinim.”

LVMH, care deține printre altele brandurile de lux precum Christian Dior, Givenchy și Bulgari, își va închide cele 124 de buticuri din țară începând de duminică.

Kering, care deține brandurile de lux Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen și alte branduri, a anunțat închiderea temporară a tuturor magazinelor lor din Rusia.

Consumatorii de pe rețelele de socializare și participanții la Săptămâna Modei de la Paris au făcut presiuni, unii spunând că este indecent să țină buticurile deschise la Moscova când bombele cad la Kiev.

Citește în continuare Industria modei își arată susținerea pentru Ucraina

 

 

  • Săptămâna Haute Couture primăvară-vară 2021 Rundown

    Săptămâna Haute Couture de la Paris tocmai s-a încheiat și, deși toate prezentările au avu…
Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Pășește în lumea feerică a colecției Enchanted Garden by Coriolan

Coriolan, producător român de bijuterii, cu o vechime de peste 25 de ani, este încântat să…