Home Deco Laura State: ”Fabricat în România”

Laura State: ”Fabricat în România”

7 min read

Este interesant de observat că avem o atracție și o admirație pentru lucrurile inedite sau cele care spun o poveste. Creativitatea se manifestă prin orice artist care și-a găsit inspirația la un moment dat și, mai presus de orice, a avut curajul, determinarea și consecvența de a da o formă activității sale creatoare. Sunt foarte mulți artiști care ne inspiră, însă, de această dată, mă voi rezuma la câțiva care au găsit esteticului un corespondent funcțional în domeniul designului de interior.

 

Andrei Amărășteanu a investit mult timp în Lampster. Este un proiect care s-a bucurat de un succes enorm pe Kickstarter.com și povestește dificultățile pe care le-a întâmpinat în producție în decurs de câțiva ani. Lampa este concepută în stilul industrial, în mai multe variații de culoare și a luminat casele oamenilor din întreaga lume, la propriu, pentru că acest produs a fost livrat pe toate continentele. În doar o lună şi jumătate, peste 6.000 de oameni din diverse colţuri ale planetei au dat între 140 şi 600 de dolari pentru a avea pe birou un exemplar din Lampster − o lampă cool deghizată într-un roboţel cu atitudine.

 

Miruna Ardelean vorbește despre emoția și confortul estetic prin care orice obiect decorativ ar trebui să surprindă și deopotrivă să aducă bucurie. „Din copilarie țin minte că mă fascinau fundele și mereu am ținut cont de ambalajul unui cadou și grija cu care îmi era dăruit. Eu mă bucur mereu când primesc un cadou, dar cel mai mult mă bucur să dăruiesc și să văd fericirea pe chipul celor care le primesc. Așa mi-a venit și ideea de a avea un obiect de decor care te face să găsești mereu cadouri în casa ta. Am inventat acest obiect decorativ gândindu-mă că oriunde ai amplasa perna MERSIîn casa ta vei simți bucuria de a privi un cadou. Te va face să zâmbești și să mulțumești. Eu cred că trebuie să interacționăm cu obiectele decorative și să le folosim ALTFEL, în așa fel încât să ne devină personale. Orice obiect decorativ are menirea de a însufleți un loc, un spațiu și să-l facă personal pentru tine, să-ți scoată în evidență o poveste, povestea ta.”

 

Răzvan Hairum s-a lăsat inspirat de corpurile de iluminat și de formele parametrice. Lampa „Fungal” este inspirată din natură, din inima pădurilor, din locurile umbroase și umede. „Am creat o «ciupercă» pentru a da viață și lumină spațiilor dumneavoastră”. Designul lamelei, suprapus de placa de Plexiglas, ia forma fizică prin tăiere laser. Silueta de hrib a corpului de iluminat rezultă din multiplicarea exactă, obținută prin acest proces de tăiere. Lampa se pretează cel mai bine in spațiile mari, aerisite și în spațiile de lucru. Dacă v-am făcut curioși, o puteți găsi pe dcstudio.ro.

Cornescu Ion de la Atelier Cornescu livrează soluții deștepte. Timpul petrecut în atelier îl face să asculte multă muzică și așa i-a venit inspirația pentru Comoda Pick-up. Este mare fan al discurilor din vinil și a observat tendința marilor artiști de a lansa albumele și în varianta aceasta. Gândită în stilul retro, comoda este facută din lemn de stejar, iar picioarele sunt gândite astfel încât să facă față trepidațiilor date de sunetul muzicii. Interesant, nu? În partea de jos este prevăzut un grătar pentru colecția de discuri și tot în metalul respectiv sunt decupate notele muzicale.

Irina Pogonaru-Georgescu a lansat în 2009 o companie de design și producție de mobilier personalizat Photoliu.com, bazându-se pe o echipă competentă de tâmplărie și tapițerie. Ea recunoaște că, dintre toate modelele, piesa ei preferată se schimbă constant. Conceptul Photoliu se bazează pe piese de mobilier în stiluri diferite care se personalizează până la cel mai mic detaliu. Astfel, piesele prind personalitate și devin punctul de atracție pentru orice spațiu prin contrastele de texturi și culori.

 

Text de : Laura State

 

 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

The A – deschiderea oficială a celui mai modern și de lux beauty center din București

Vedete, artiști și oameni de televiziune au respectat dress code-ul serii, Black with a to…