Home Interviews INTERVIU | Maria Tudor, femeia care pune în lumină viitorul tenisului românesc

INTERVIU | Maria Tudor, femeia care pune în lumină viitorul tenisului românesc

17 min read

Maria Tudor este o persoană caldă, deschisă, hotărâtă și mereu cu un pas înainte, gata să soluționeze orice situație. Pasiunea pentru tenis i-a fost insuflată de tatăl său de-a lungul adolescenței, iar în prezent Maria se ocupă de organizarea Tudor Tennis Trophy, turneu de tenis pentru amatori care se desfășoară la reședința familiei Tudor de 24 ani. Organizator de evenimente sportive, director de comunicare la turneele WTA și ATP de la Iași, Concord Iași Open și BCR Iași Open, Maria face lucrurile să se miște, apreciază munca, talentul și seriozitatea, iar activitatea sa profesională este dedicată cu preponderență susținerii tenisului românesc. Acesta este farmecul Mariei: face cu ușurință chestiunile care par grele, simplifică procesele și nu uită să zâmbească.

Maria Tudor

Care consideri că este misiunea ta, ca om și profesionist, Maria Tudor?

Sunt o persoană fericită, cu inițiativă, concentrată pe acțiune, deschisă la provocări. Sunt îndrăgostită de evenimente, de tenis, de oameni și de socializare. Misiunea mea este să aduc oamenii împreună. I bring people together & I make them happy through events.

Știm că ai trecut prin sistemul de educație românesc, cel britanic și cel american. Cu care rezonezi cel mai bine și ce parte din formarea de care ai avut parte a avut cea mai mare influență în parcursul tău profesional?

La școala americană am învățat să fiu leader, datorită sistemului, școlilor, profesorilor. Sistemul american oferă oportunitatea de a testa până să faci alegerea finală. Am avut ocazia de a trece prin diverse materii. Am avut cursuri de artă, de graphic design, de fotografie, de psihologie și alte materii opționale. Sistemul american oferă opțiunea de a explora cursuri care îți deschid orizonturile. Community service e alt avantaj al sistemului american. În clasa a 12-a am fost președintele community service pe școală. Sportul e un alt plus; am făcut parte din echipa de tenis, din echipa de fotbal, călătoream pentru turnee. Sistemul american are o relație profesor-elev diferită: profesorul captivează, îl îndrăgești și îți câștigă respectul.

Care este implicarea ta pentru organizarea Tudor Tennis Trophy și cum a fost cea mai recentă ediție?

Implicarea mea la TTT este una totală. Totul se întâmplă cu ajutorul părinților mei, care sunt gazdele acestui turneu, pentru că suntem la noi acasă, în casa și curtea Tudorilor. Procesul arată în felul următor: mă apuc de pregătiri în aprilie, iau legătura cu jucătorii, apoi cu partenerii pentru apă, bere, mâncare și necesitățile fixe ale turneului. În continuare, dezvoltăm partea caritabilă: către ce jucători merg fondurile și pe cine alegem să susținem. Sponsorizările pe care le primim se duc 90% către tinerii pe care îi susținem. Am reușit să stabilim parteneriate cu branduri pe termen lung. Urmează o perioadă de socializare, cunosc oameni noi, merg la întâlniri, fac briefuri. Totodată, fac research pentru players party: entertainment, bar, cocktails, șampanie.

Maria Tudor

Cum s-a dezvoltat iubirea ta pentru tenis?

Pasiunea mea pentru tenis s-a dezvoltat datorită TTT. La ediția TTT18 a fost invitat la turneul nostru președintele Federației Române de Tenis. I-a plăcut atât de mult evenimentul nostru, încât, la o lună distanță, m-a invitat să fiu director general la Federație. Mi s-a potrivit rolul, pentru că aveam cunoștințe de management, event planning, știam structura tenisului la nivel global. La Federație am dezvoltat marea iubire pentru tenis, am cunoscut jucători, am interacționat cu ei, mergeam la competiții cu ei. Am început să merg pe cont propriu la turnee, ca să văd cum se organizează turneele mari.

Cum a fost experiența turneelor de la Iași, Concord Iași Open și BCR Iași Open?

A fost o experiență provocatoare. La Iași a fost pentru prima oară când s-au organizat două turnee de acest nivel. Pentru mine, a fost frumos, superb chiar, pentru că am fost utilă, am cunoscut oameni extraordinari, am realizat cât de important e să aduci oamenii împreună. Am avut susținere din foarte multe părți, oamenii m-au primit cu brațele deschise pentru că au văzut pasiunea pentru ceea ce fac.

Care sunt responsabilitățile tale când vine vorba de organizarea acestor evenimente?

Responsabilitățile mele sunt împachetarea unui eveniment, de la prezentare la colaborarea cu specialiștii, iar în ceea ce privește partea vizuală, mă ocup de tot ce înseamnă identitate de brand și comunicare. Sunt deschisă, comunicativă și nu am temeri să fac lucrurile să se întâmple. Planningul e un alt rol pe care mi-l asum: lucrez cu liste, tabele, mă ocup de planificare până la cel mai mic detaliu. Implementarea ocupă, la rândul ei, o altă parte din responsabilități, eu supervizez evenimentul. Am căpătat o experiență vastă și pot zice, cu toată modestia, că mă pricep.

TOP 3 proiecte în care ai fost implicată:
  • TTT ‒ proiectul meu de suflet și de familie.
  • Proiectul Rio 2016, Jocurile Olimpice ‒ în calitate de director general la Federație, am coordonat împreună cu COSR (Comitetul Olimpic Sportiv Român). Horia Tecău și Florin Mergea au adus acasă prima medalie olimpică la tenis pentru România, medalia de argint, iar eu sunt mândră că am avut un aport. Am coordonat relația cu jucătorii și am fost implicată 100%.
  • Am organizat împreună cu revista Junior Sport și cu Alina Tecșor cea mai mare selecție de tenis din București, unde au fost peste 300 juniori. Au fost copii cu vârste între 6 și 10 ani, unii pentru prima oară cu racheta de tenis în mână. Am activat pe 10 terenuri de tenis, cu 7 cluburi de tenis: 6 din fiecare sector din capitală, plus Ilfov, și am organizat diverse exerciții: sărituri în lungime, în înălțime, scărițe, pentru a vedea potențialul copiilor în sport. Cei mai buni copii din sectoare au primit câte o bursă de un an la cluburile de tenis.

Știm că tenisul e oceanul tău albastru. Ce alte domenii ai testat?

Din 2012, am început un business cu iluminat Led, iluminat industrial și iluminat sportiv și am iluminat câteva terenuri cu cea mai performantă nocturnă din țară. Un alt domeniu este managementul sportiv. Lucrez cu tenismeni cărora le ofer consultanță în management pentru imagine, comunicare, sponsorizări, asociere cu diverse branduri, apariții publice și media.

Care e satisfacția ta atunci când planifici evenimente?

Satisfacția pentru mine constă în feedback-ul de după eveniment. Îmi place să văd oamenii fericiți. Scopul evenimentelor pe care le organizez eu este ca oamenii să se simtă bine, să se distreze, să facă networking.

Event planning-ul presupune și situații care nu pot fi prevăzute. Cum le gestionezi?

Experiența mă ajută să le gestionez cu calm. Situațiile de criză trebuie direcționate cu pozitivism, astfel că mă concentrez pe identificare de soluții, nu pe vinovați. În timp de criză caut soluții, sunt lucidă, sunt în priză și colaborez cu cei din jurul meu. Am o relație bună cu oamenii și mi-e ușor să deschid uși. Atât timp cât eu sunt împăcată că am făcut tot ce se poate și rezultatul e fericit, mă declar mulțumită.

Ce te inspiră și te încarcă cu energie?

Am două soluții:

  1. Plec singură la plajă sau la munte să mă reconectez; urc în mașină și pornesc la drum.
  2. Mă inspiră oamenii, ies, socializez și găsesc inspirație.
Cum reușești să îți menții motivația?

Mă ajută părinții. Faptul că oamenii pe care îi respect cel mai mult au încredere în mine îmi oferă impulsul de care am nevoie. Ei sunt fanii mei principali și eu simt asta.

Care sunt planurile care te entuziasmează cel mai mult în acest moment?

În acest moment, energia post TTT24 mă ține în priză: logistica, comunicarea cu partenerii, monitorizarea de după eveniment, planul de follow-up. Lucrez cu artistul Ioana Cristodorescu pentru o nouă colecție TTT pentru iarnă, holiday season, pe care o vom vinde online și în câteva magazine. Urmează evenimente pe care le voi dezvălui la momentul potrivit.

When fashion meets tennis. Cum se manifestă pasiunea ta în materie de styling?

Nu port ce se poartă. Îmi exprim personalitatea prin articolele din garderoba mea. Ador designerii români și-mi place conceptul de Limited Edition. Pantofii sunt pasiunea mea. Deși sunt foarte înaltă, îmi place să port platforme. Bijuteriile sunt o altă pasiune: îmi place să port bling, cercei mari, multe lanțuri la gât, inele. Am piese care reprezintă ceva special pentru mine și le port cu drag. Când vine vorba de stilul vestimentar, sunt minimalistă with a twist.

Interviu realizat de Speranța Talabă pentru FPM nr. 14, iarnă 2022.

Citește în continuare INTERVIU | Simona Păun – Ce înseamnă să fii pilot, influencer și, mai ales, om.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Victoria’s Secret lansează noua campanie My Wings, My Way

Victoria’s Secret aduce în prim-plan o nouă campanie numită My Wings, My Way, dorind să tr…