Home Fashion Limita dintre inspirație și plagiat. Nirvana vs Marc Jacobs

Limita dintre inspirație și plagiat. Nirvana vs Marc Jacobs

3 min read

Nirvana vs Marc Jacobs se anunță a fi procesul anului 2019 pentru iubitorii de muzică și de modă deopotrivă. Trupa susține că smiley face-ul anxios devenit simbol a fost utilizat fără drept de Marc Jacobs în colecția „Bootleg Redux Grunge”, lansată în noiembrie 2018.

nirvana

Kurt Cobain, solistul și fondatorul trupei care a reprezentat un capitol important în istoria muzicii și care a marcat generații, susținea că succesul și banii nu îl fac să se simtă fericit. Își aducea aminte, într-un interviu, de perioada în care mergea în magazinele care vindeau haine second hand, iar atunci când descoperea ceva care îi plăcea foarte mult era o experiență specială pe care o prețuia mai mult decât posibilitatea de a cumpăra tot ce se găsea în orice magazin.

Având o relație dificilă cu celebritatea și mainstreamul, Kurt Cobain, care și-a luat viața în 1994 la doar 27 de ani, probabil nu ar fi fost fericit să vadă unul din cele mai cunoscute semne grafice asociate trupei sale pe piesele din colecția „Bootleg Redux Grunge” a brandului Marc Jacobs. Se pare că același gând l-au avut și foștii săi colegi de trupă, care au dat în judecată Marc Jacobs.

nirvana

Înregistrată de Nirvana încă din anul 1992, imaginea reprezintă o faţă zâmbitoare galbenă, uşor deformată, cu x-uri în locul ochilor. Designul asociat de-a lungul timpului cu trupa Nirvana și cel care se regăsește în colecția Marc Jacobs sunt aproape identice.

Credem în artă, inspirație și exprimare liberă, dar cel mai important, în corectitudine.

Citește în continuare despre Alexandru Simedru, un tânăr designer care își folosește creațiile vestimentare ca pe un manifest privind libertatea individului de a fi el însuși.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…