Home Interviews Horia Tecău: În tenis, cel mai greu este să faci acel pas de la juniori către profesioniști

Horia Tecău: În tenis, cel mai greu este să faci acel pas de la juniori către profesioniști

7 min read

Reușitele lui Horia în tenis ne învață că și sporturile individuale sunt de echipă. Horia Tecău ocupă locul 12 în clasamentul ATP de dublu. Este cel mai bun jucător român de tenis al momentului. Zâmbește des. Servește bine. E ce avem acum mai bun, ca băieți în tenis. Îl aplaudăm și ne stă bine cu el. Restul e mingea de tenis care lovește fileul. Cade într-un teren sau celălalt, așa e în tenis.

Când te-ai hotărât să ajungi jucător de tenis?

La 15 ani, când am luat decizia să plec în Florida, la academia de tenis. Atunci mi-am dat seama că asta îmi doresc să fac.

Când ai simțit că ai ajuns?

Când eram mic, visam să particip la turnee de Grand Slam, iar când m-am calificat pentru prima dată pe tabloul principal, am avut această senzație , că fac parte din acest circuit profesionist de tenis.

Ce-ai fi făcut altceva?

E greu de spus acum. Aveam multă energie și tot timpul am fost atras de sport , cred că ași fi urmat tot o carieră de sportiv .

Horia Tecău

Care e cel  mai important sfat de care te-ai întrebuințat și de la cine a venit?

Când am ajuns la această academie de tenis din Florida, am avut ocazia să lucrez cu unul dintre cei mai renumiți antrenori de tenis și motivatori, Nick Bollettieri. Unul dintre primele lucruri pe care mi le-a spus a fost: ,,Cel mai mare talent pe care îl poți avea este capacitatea de muncă.”Eu nu eram un super talent, însă aveam capacitatea și dorința să excelez prin muncă, să mă antrenez mai mult decât ceilalți, să-i depășesc prin orele petrecute pe terenul de tenis.

Ilie Năstase te-a învățat ceva până acum?

Pe domnul Năstase îl întâlnesc foarte rar și n-am avut ocazia să vorbim multe lucruri. Nu e nevoie să-mi spună nimic, a făcut suficient fiind primul lider mondial în acest sport. Este unul dintre motivele pentru care mulți dintre noi am fost călăuziți către tenis, și asta înseamnă enorm, să-l vezi pe unul de-al tău reușind.

Horia, ce e cel mai greu în tenis?

În tenis, cel mai greu este să faci acel pas de la juniori către profesioniști. Atunci trebuie să investești în pregătirea ta, în deplasările la turnee, este perioada adolescenței, când ești în creștere și mintea îți fuge în o sută de locuri.

,,Așa-i în tenis!” Cum așa? Cum e în tenis?

,,Așa-i în tenis”  este fraza numărul unu pe care o spui sau ți-o spui după înfrângere sau victorie dramatică ori nu. Explică tot și nimic, dar te lasă împăcat că așa a trebuit să fie lucrurile și nu-ți mai bați capul, mergi mai departe.

Care e cel mai important moment al carierei tale de până acum ?

Prima finală pe care am jucat-o la Wimbledon. A fost acel rezultat care m-a maturizat , mi-am dat seama că visurile pot fi îndeplinte dacă ești dispus să muncești pentru ele.

Am văzut că ai jucat tenis cu Kevin Spacey? Ai avut emoții?

Kevin Spacey este unul dintre actorii mai preferați. Am avut puține emoții, dar am avut norocul să-l întâlnesc în mediul meu, pe terenul de tenis. El era mai emoționat, pentru că își dorea să joace la nivelul nostru.

Ce zice de rolul lui House of Cards?

Nu a vrut să îmi spună nimic din serial, însă mi-a spus că House of Cards este munca lui cea mai bună de până acum.

Horia, când au fost ai tăi cei mai mândri de tine?

Cred că se mândrește de mine de mult timp, chiar dacă nu îmi arată mereu asta. Însă, momentul cel mai emoționant a fost cu siguranță onoarea de a purta drapelul României la JO de la Londra.

Interviu realizat de jurnalistul Radu Buzăianu.

 

 

 

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Interviews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Colecția de bijuterii Disney x Pandora ne încurajează să alegem un stil impunător

Vara aceasta, Pandora celebrează „Regele Leu”, cel mai nou film Disney, regizat de Jon Fav…