Home Fashion Florin Dobre: colecție aniversară de 10 ani

Florin Dobre: colecție aniversară de 10 ani

5 min read

Designerul Florin Dobre a sărbătorit 10 ani de activitate cu o colecție care reafirmă credo-ul de un deceniu al creatorului român: bun gust, stil, rafinament, reîntoarcere la valori. Designer vestimentar de talie mondială, singurul român ale cărui colecții au fost prezentate în GQ Magazine, cu ample articole laudative în publicații-reper pentru industria globală a modei, precum Le Figaro, Liberation și Vogue UK, Florin Dobre privește spre viitor cu încredere. „Am prezentat această colecție aniversară la fix 10 ani de la lansarea pe piață a primei mele colecții. Cercul e acum închis rotund, dar brandul Forin Dobre va continua să facă istorie”, promite creatorul.

Florin Dobre 10 ani

„Acești 10 ani mi-au amprentat viitorul, mi-au consolidat prezentul și mi-au oferit o carieraăpe care nu aș fi putut să o ridic nici măcar mental la începuturi. Nu am crezut vreodată ca eu pot avea colecțiile în reviste precum Vogue sau GQ Magazine. Nu aveam acest curaj să cer atât de mult. Au fost 10 ani de poveste, 10 ani de muncă, de constanță și succes după succes, 10 ani în care limitele, de orice natură, și-au găsit înfrângerea.”

Pentru a marca momentul de prag în istoria modei din România, o decadă robustă, designerul român lansează în universul modei masculine o colecție caleidoscop: un mix de ținute ce îi poartă semnătura recognoscibilă din mai multe prezentări de modă lansate de-a lungul carierei, dar și un sneak peek la ce urmează să ia cu asalt podiumul curând. Țesute cu fir de emoție în povestea evoluției tumultuoase a creatorului de modă român, ținutele îi poartă adânc înrădăcinate în croi puterea de exprimare, creativitatea unică, iubirea și atenția pentru detalii și respectul nemăsurat pentru bun gust și eleganță.

Florin Dobre creează pentru bărbatul care nu epatează prin culori puternice, ci mai degrabă printr-un stil bine definit și asumat. Colecția aniversară Florin Dobre este un manifesto pentru stilul protocolar, într-o cheie cromatică ce face diferența. Selecția materialelor s-a concentrat pe țesături ușoare. Focusul croiului este unul clasic, o perspectivă pentru o vară regală, reverențioasă, în care apogeul eleganței dansează frenetic în materiale fine. Gulerul șal și fracul sunt cele mai importante piese propuse pentru un bărbat elegant, un cunoscător rafinat, în detaliu, al eleganței.

Lăsându-se purtat de inspirație pe portativul notelor muzicii clasice, coborâte din file de partituri îngălbenite de timp, dar propulsate în contemporan, Florin Dobre îmbină aceste două linii, rafinamentul clasic și detaliile actuale,  în arcul timpului. Creatorul rescrie regulile stilului cu o cromatică inspirată din grădinile de vară, din lumina cununii împărătești ale nunților regale. Accentul cade pe puritate, grație și lumină. Astfel, a luat naștere o colecție emblematică pentru decada de creație a lui Florin Dobre, o colecție cunună care nu doar celebrează succesul, ci aduce curajul de „a privi în viitor cu atenție, răbdare, modestie și inteligență în acțiuni”, spune designerul.

Citește în continuare Dior Homme Pre-Fall 2020.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Dior primăvară-vară 2021

Prezentată unui public distanțat social într-un cort din Jardin des Tuileries, în centrul …