Home Events Feeric Fashion Week – Cea mai importantă săptămână a modei începe la Sibiu

Feeric Fashion Week – Cea mai importantă săptămână a modei începe la Sibiu

11 min read

Miercuri începe cea de-a 12-a ediție a celei mai creative săptămâni de modă din lume, Feeric Fashion Week. Săptămâna modei de la Sibiu este, pe bună dreptate, creditată cu această recunoaștere datorită prezentărilor de modă absolut inedite ce au făcut, nu o dată, înconjurul lumii. Designeri din toate colțurile lumii aleg să își pună în valoare noile creații în spații atipice prezentărilor de modă. Pe apă, în apă, în cușca leilor la zoo sau în mijlocul unei cariere de piatră, prezentările Feeric Fashion Week sunt etalon de creativitate în moda mondială. Iar anul acesta nu se lasă cu nimic mai prejos, dimpotrivă, se îndreaptă și mai sus, spre cer.

Feeric Fashion Week

Festivalul se deschide miercuri, la Versailles Weddings & Events cu un welcome-party găzduit de vicepreședintele Feeric Fashion Week, Landiana. Influencer internațional în modă, Landiana a „cârmit” direcția ediției din acest an spre abordarea sustenabilă în modă. Întreaga echipă FFW promovează deja la toate marile săptămâni ale modei sustenabilitatea în acest domeniu. Rezultatele eforturilor depuse vor fi sumarizate într-o expoziție de fotografie intitulată „Consume less, polute less” ce o are ca piesă centrală pe Landiana, și care va fi vernisată la petrecerea ce va deschide festivalul.

Startul prezentărilor se dă joi, în inima orașului, la umbra celui mai reprezentativ simbol al Sibiului, Turnul Sfatului. Silvia Șerban deschide la ora 13 prezentările de modă cu o colecție ce nu se consumă niciodată. Sunt haine de care te atașezi și dezvolți dependențe fără leac pentru că le redescoperi mereu și mereu. Fie că sunt minimalist gândite sau cu detalii postmoderne, cele mai multe dintre hainele create de Silvia Șerban au cel puțin două feluri de a fi purtate, sunt versatile și originale. Apoi, prezentările de modă se mută în decorul baroc al Palatului de Vară Brukenthal din Avrig. Decorurile feerice ale Palatului au fost, de fiecare data, un ambient perfect în combinație cu moda. Anul acesta, designerul argentian Ocantos intră în simbioză cu apele cristaline ale pârâului ce străbate curtea palatului. Un pictor desăvârșit, Eduardo Ocantos așterne pasteluri pe rochiile sale, o explozie de culoare ce pictează întreaga tradiție a Argentinei. Apoi, la ora 20, pe sub crengile pinilor din curtea palatului, The Rags Tribe va prezenta o colecție-manifest. Dawn Schuster a pornit brandul The Rags Tribe pentru a da putere femeilor curajoase care au fost salvate din calvarul traficului de carne vie. Lor li se oferă educație și posibilități ca să pornească o altă viață. Iar multe dintre ele aleg să contribuie la crearea unor piese de îmbrăcăminte „unice, minunate, încrezătoare și mândre”, după cum spune Dawn. Rochii, kimono-uri, pantaloni, toate sunt produse din materiale adunate din jurul Indiei, majoritatea hand-made și cusute în piese unicat, de catre victime ale abuzurilor sexuale. Seara se va încheia pe pajiștea Oranjeriei palatului, la o petrecere în aer liber.

Feeric Fashion Week

Vineri, Feeric Fashion Week se înalță spre ceruri. La ora 13, pe banda de bagaje a terminalului Sosiri din cadrul Aeroportului Internațional din Sibiu, Pif Stephano își va prezenta cea mai nouă colecție. Monolog 20.19 dorește să combată eticheta cotidianului asociată culorii roz – it’s a girl! Or not! Astfel, designerul propune o estetică reprezentată de un hibrid socio-cultural al prezentului. De la aeroport, prezentările se mută la Aerodromul Măgura din Cisnădie, unde își vor și lua zborul, la propriu. Printre avioane, moto-parapante și deltaplane va defila în fața publicului noua colecție Bianca Popp, un designer extraordinar, nelipsit de la Feeric Fashion Week în ultimii 10 ani. După aterizare, Piața Habermann își pune la bătaie geometria gradenelor pentru prezentarea brandului Ramelle. Ramona Mihaela, creatoarea din spatele brandului, și-a dorit să exploreze dimensiuni noi, cu perspective noi, oferind creații cu un design minimalist, feminin, în care moda se întâlnește cu arhitectura, iar formele geometrice se contopesc perfect cu accentele futuriste.

Feeric Fashion Week

Ziua de vineri se încheie în foaierul Centrului Cultural „Ion Besoiu”, unde Bianca Popp va prezenta o colecție masculina, iar Institutul European de Design din Milano (IED) va avea o prezentare colectivă. În 2018, IED a început o serie de evenimente ample pe tema sustenabilității. Evenimentele continuă la Sibiu, pentru că, în colaborare cu Feeric Fashion Week și Vfair, s-a organizat competiția de design sustenabil dedicată exclusiv designerilor români. Premiul este unul substanțial și constă într-o bursă de studii gratuită în Barcelona pentru câștigător. Cei zece finaliști își vor prezenta lucrările spre jurizare în aceeași seară de vineri. La finalul zilei, Mango Pub va fi gazda after-party-ului.

Ultima zi a prezentărilor de modă, sâmbătă, debutează în subsolul Centrului Cultural „Ion Besoiu”, un loc ce păstrează încă neatinsă trecerea timpului, misterios și ușor lugubru, ce va evidenția colecția brandului Pat Equilux. Noul skatepark de lângă Târgul Obor va face cunoștință la ora 17 cu târgurile exuberante ale Andaluziei. Juan Boleco aduce o colecție plină de viață, de buline și materiale vaporoase care respiră aer spaniol.

Cel mai important eveniment al festivalului, Gala Feeric, este programată să înceapă la ora 21, în Piața Mică, în spațiul din fața Casei Artelor. În fața sutelor de spectatori vor defila colecții prezentate de Aida Lorena, Casi Couture, Irina Akkaya si Chaotic. Evenimentul va fi prezentat de vedeta TV Cosmina Păsărin. Cortina cade peste a 12-a ediție a Feeric Fashion Week în Cotton Club, la Feeric Party, evenimentul ce va închide festivalul.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 21 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Ford prin Mecatronics Sibiu, Lillet, Wella, Paese, Boromir, Redal Expo, Scoala de soferi Prima, Buonavista

Credit foto: Cristian Cojocariu – Focus Events

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Neversea lansează campania ,,THE GREEN CHALLENGE”, pentru o ediție și mai verde în 2021

Festivalul Neversea lansează campania The Green Challenge, pentru o ediție și mai verde, î…