Home Fashion Shows Eveniment-Instalație ALMAZ

Eveniment-Instalație ALMAZ

3 min read

Mădălina Ghenea, Delia, Antonia, Monica Bârlădeanu, Corina, Julia, Dana Săvuică, Fabuloasele Diana și Alina, bloggeri de fashion, designeri și jurnaliști au fost prezenți pe 15 noiembrie la cel mai neașteptat eveniment din lumea fashion: evenimentul-instalație ALMAZ. Un preview al colecțiilor de toamnă 2017 și primăvară 2018, menit să definească într-un concept propriu direcția creativ-estetică ALMAZ.

Colecția toamnă-iarnă 2017 ”The War is over” cuprinde o serie de piese statement precum paltoane din blană cu inserții, jachete din piele cu aplicații de dantelă și mărgele, dar și piese sport și streetwear realizate din catifea, bumbac sau mătase.

Asocierile de matariale surpinzătoare, deconstrucțiile atent realizate, suprapunerile și bricolajele excesive sunt tehnicile folosite în colecția ”The War is over”. Colecția pentru sezonul de primăvară-vară 2018 numită generic ”Liquid Society” după filosoful Zygmunt Bauman este o declarație-manifest pentru toleranță și diversitatea de manifestare a formelor umane.

Tricotajele elaborate, jachetele din vinil cu inserții de dantelă, rochii diafane din mătase, sacouri supradimensionate din mătase cu inserții din jeans sunt piese dintr-un puzzle complex care subliniază semnătura ALMAZ.

Colecția este un exercițiu matur de creativitate și perspective estetice originale. Proporțiile radicale sunt asociate cu vulnerabilitatea erotismului, elementele ludice crează un corp comun cu piesele romantice pentru a trasmite un simplu mesaj: ALMAZ is YOU.

”Evenimentul a urmărit să descrie universul și preocupările culturale ale personajului ALMAZ. Atmosfera onirică realizată prin lumină, fascicule laser, muzică și fum greu, dar și sentimentul de insecuritate oferit de camerele cu pereți semitransparenți din cortine drapate – acestea au fost elementele din care am realizat un spațiu paralel, supendat între realitate și vis.” – Marian Pălie (Creative Director).

Momentele artistice realizate de catre balerina Diana Gal si contratenorul Bogdan Chenciu au conturat o lume unde moda coexistă într-o comunicare permanentă cu formele de artă dintre cele mai diverse.

 

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Fashion Shows

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Corul Madrigal sărbătorește românește Ziua Culturii cu lucrări clasice și de inspirație folclorică

Vineri, 15 ianuarie 2021, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” sărbătoreșt…