Home Movies Encanto, animația care dezvăluie povestea lui Mirabel și a familiei sale magice, nominalizată la Oscar 2022

Encanto, animația care dezvăluie povestea lui Mirabel și a familiei sale magice, nominalizată la Oscar 2022

7 min read

„Encanto”, animația nominalizată la Premiile Oscar, spune povestea unei familii extraordinare, familia Madrigal, care trăiește ascunsă în munții din Columbia, într-o casă fermecată, într-un oraș magic, numit Encanto. Magia lui Encanto a binecuvântat fiecare copil din familie cu un dar unic, cu excepția lui Mirabel.

encanto oscar
Encanto (© 2021 Disney. Toate drepturile rezervate)

Encanto reușește să echilibreze perfect narațiunea în jurul lui Mirabel (‎Stephanie Beatriz), singurul membru al familiei Madrigal care nu a primit un dar magic. Mirabel încearcă din răsputeri să își facă familia mândră.

Mama ei, Julieta (Angie Cepeda), poate vindeca rănile cu gătitul ei, sora ei, Luisa (Jessica Darrow), poate ridica cu ușurință cele mai grele obiecte, iar cealaltă soră a ei, Isabela (Diane Guerrero), poate crește cele mai frumoase flori. Camilo a primit abilitatea de a-și schimba forma, pe care o folosește pentru tot felul de glume și farse, în timp ce sora lui, Dolores, poate auzi absolut orice. Mama lor, Pepa, poate controla vremea, ceea ce înseamnă că poate evoca orice, de la soare până la tornade puternice, iar Antonio, cel mai tânăr membru al familiei, poate comunica cu animalele.

Când lumânarea fermecată a familiei Madrigal începe să se estompeze (și odată cu ea, puterile tuturor), în fundația casei apar crăpături. Mirabel este cea care trebuie să-și dea seama cum să mențină flacăra aprinsă.

Faptul că Encanto explorează și trecutul familiei Madrigal, arătându-i pe bunicii care fug din patria lor pentru siguranță și sacrificiul suprem al lui Abuelo într-un flashback artistic, fanii de pretutindeni au rezonat cu această poveste și au adorat ideea din spatele animației. Povestea unei patrii pierdute și a familiei care s-a reconstruit într-un loc nou nu este una neobișnuită pentru multe familii de imigranți și, incluzând-o ca parte a unui film fermecător Disney, a oferit noii generații confort văzând această experiența împărtășită.

Lin-Manuel Miranda, compozitorul, scriitorul, actorul – cunoscut pentru „In the Heights” și „Hamilton” și scriitorul coloanei sonore Encanto, a urcat în vârful topurilor Billboard cu melodia „We Don’t Talk About Bruno” și a reușit să detroneze una dintre cele mai populare melodii de la Frozen, „Let It Go”.

Hitul documentează o revelație esențială în film. Fiind singurul membru al familiei ei fără un dar magic, Mirabel pornește într-o călătorie pentru a salva casa și magia familiei. Mirabel descoperă rapid o viziune zdrobită lăsată în urmă de unchiul ei Bruno, care nu a mai fost văzut de familie de câțiva ani. Pe măsură ce familia ei devine conștientă de curiozitatea lui Mirabel asupra lui Bruno, ei o avertizează să nu-i menționeze numele și încep să descrie evenimentele oribile care au dus la dispariția lui bruscă în „ We Don’t Talk About Bruno”.

Lin-Manuel Miranda a primit o nominalizare pentru film: Cea Mai Bună Melodie Originală pentru „Dos Oruguitas”, o baladă sfâșietoare la punctul culminant emoțional din „Encanto”, care prezenta povestea bunicilor Madrigal și momentul în care Alma Madrigal și-a salvat cei trei copii, dar și-a pierdut soțul, Pedro. În plus, filmul – regizat de Byron Howard și Jared Bush și co-regiat de Charise Castro Smith – a obținut o nominalizare pentru Cel Mai Bun Lungmetraj Animat.

Pe internet, oamenii împărtășesc felul în care Encanto i-a făcut să se simtă reprezentați: acceptându-și corpul, buclele și nuanțele pielii, rezonând cu personajele. Fanii de pretutindeni speră că Encanto va inspira mai multe filme Disney să preia inițiativa extrem de importantă de a reprezenta mai multe culturi pe marele ecrane.

Citește în continuare Totul despre Premiile OSCAR 2022: gazdele oficiale ale evenimentului, categorii, nominalizări.

Load More Related Articles
Load More By Cioară Ștefania
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Câștigătorii Premiilor Globurile de Aur 2023

A venit timpul să află câștigătorii așteptatelor Globuri de Aur 2023 la cea de a 80-a ediț…