Home Arts Două instalații New Media din cadrul Romanian Creative Week au fost furate înainte de inaugurare

Două instalații New Media din cadrul Romanian Creative Week au fost furate înainte de inaugurare

5 min read

Două instalații New Media, realizate de artistul vizual Andrei Cozlac, care urmau să fie expuse în cadrul Romanian Creative Week (RCW), cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care se desfășoară la Iași în perioada 20 – 30 mai, au fost furate din zona Copou din Iași.

„Este vorba despre două instalații ale mele – Fluid Memory și Brâncuși Infinity – care fuseră plasate în circuitul New Media Street, pe care l-am gândit pentru RCW. Am montat instalațiile la ora 1 dimineața, astfel încât a doua zi să pot face probele și să le dau drumul. A doua zi dimineață (miercuri – n.r.), instalațiile nu mai erau acolo”, a afirmat Andrei Cozlac.

Cele două lucrări realizate de artistul dublu premiat de UNITER au primit apreciere la nivel național, Brâncuși Infinity fiind o lucrare expusă anterior la Qreator București, într-o expoziție dedicată sculptorului Constantin Brâncuși, în timp ce Fluid Memory este o instalație care a fost prezentată în mai multe orașe din România, fiind expusă anterior la FNT în București, la Bienala de Arta de la Brașov și la Sinestezia care s-a ținut la Iași.

Andrei Cozlac estimează că paguba produsă depășește o mie de euro. „Din fericire, nu apucasem să instalez și partea tehnică, pentru că, altfel, prejudiciul ar fi fost mult mai mare”, a adăugat artistul.

„Mă așteptam la susținere din partea publicului, mă așteptam ca oamenilor să le placă lucrările, dar aș prefera să nu le ia acasă”, a concluzionat artistul.

Organizatorii evenimentului au precizat că vor apela la organele de poliție pentru a identifica persoanele care au luat instalațiile, în zonă existând și camere de supraveghere care vor fi verificate.

Cele două instalații urmau să fie prezentate în cadrul secțiunii New Media care face parte din  cel mai mare spectacol de arte vizuale din țară: zeci de artiști, peste 80 de instalații New Media, show-uri virtuale proiectate pe clădirile din Iași și expoziție de NFT-uri.

Despre Romanian Creative Week

Aflat la cea de-a doua ediție, Romanian Creative Week este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEPIC a organizat, până în prezent, peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești. Parteneri în organizarea acestui amplu eveniment din capitala Moldovei sunt Palas, Primăria Municipiului Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași.

Citește în continuare PIB-ul generat de Cultură în România este mai mare decât cel generat de industria turismului.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Victoria’s Secret lansează noua campanie My Wings, My Way

Victoria’s Secret aduce în prim-plan o nouă campanie numită My Wings, My Way, dorind să tr…