Home Designers Designerul Kenzo Takada a murit în Franța, la vârsta de 81 de ani

Designerul Kenzo Takada a murit în Franța, la vârsta de 81 de ani

4 min read

Kenzo Takada, designer și fondator KENZO, a murit ieri, 4 octombrie, în Neuilly-sur-Seine, Franța, din cauza unor complicații asociate infecției cu coronavirus. Moartea designerului a fost confirmată printr-o postare pe conturile de social media ale brandului.

Sursă foto: www.post-gazette.com

„KENZO a aflat cu o imensă tristețe despre trecerea în neființă a fondatorului nostru, Kenzo Takada. Timp de o jumătate de secol, domnul Takada a fost o personalitate emblematică în industria modei – infuzând întotdeauna creativitate și culoare în lume. Astăzi, optimismul, pofta sa de viață și generozitatea sa continuă să fie pilonii casei noastre de modă. Pentru totdeauna ne va fi dor și ne vom aminti de el.”

După o călătorie cu vaporul care l-a adus din Japonia în Franța în 1964, designerul Kenzo Takada a creat KENZO, unde a avut o abordare inovativă până în 1999 când a decis să părăsească brandul, urmând să își îndrepte creativitatea în zona designului de interior, urmărind totuși îndeaproape activitatea KENZO și rămânând nostalgic în privința prezentărilor de modă și energiei oamenilor din industrie.

Kenzo Takada a fost unul dintre primii designeri care au adoptat fără rezerve croitoria ready-to-wear, printre primii care au lansat un parfum asociat cu casa de modă (1979), înainte ca această asociere să devină o mișcare obișnuită, și printre primii care au colaborat cu branduri de mass market, pentru a crea și linii de îmbrăcăminte accesibile tuturor, într-o decizie controversată din 1984.

„Cu mare tristețe am aflat de moartea domnului Kenzo Takada. Energia, bunătatea și talentul său uimitor erau contagioase. Spiritul său va trăi pentru totdeauna. Odihnește-te în pace, Maestre.”, a declarat Felipe Oliveira Baptista, designer KENZO.

Citește în continuare Dries Van Noten primăvară-vară 2021. Art that moves.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Designers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…