Home Arts De Ziua Mondială a Apei s-a lansat producția Water Song a copiilor din România

De Ziua Mondială a Apei s-a lansat producția Water Song a copiilor din România

5 min read

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită pe 22 martie la nivel internațional, a fost lansat videoclipul „Water Song” („Cântecul Apei”). „Water Song” este o producție realizată de Administrația Națională „Apele Române” și Programul Național Cantus Mundi, cu participarea copiilor din corurile Cantus Mundi și a ansamblului de percuție Young Beats, coordonat de Zoli TOTH, în regia artistică a lui Gabriel Scîrlet. Un proiect realizat în cadrul campaniei internaționale desfășurate de programul Națiunilor Unite UN- Water, 2021.

water song

Proiectul „Water Song”, inițiat de Administrația Națională „Apele Române” și Programul Național Cantus Mundi, a activat aproape 1.000 de membri ai comunității noastre muzicale, din 23 de județe, copii care au trimis înregistrări cu sunete și efecte de apă, precum și cuvinte care să alcătuiască versurile acestui proiect sonor. Aceste elemente au încorporat apoi improvizația ansamblului Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, care a reflectat viziunea lor sonoră asupra unei furtuni de vară. Materialului i-au fost adăugate vocile a 50 de copii din comunitatea Cantus Mundi, iar toate aceste elemente au fost mixate de compozitorul și inginerul de sunet Gabriel Scîrlet, un colaborator constant al proiectelor Corului Madrigal și Cantus Mundi.

Rezultatul este un cântec dedicat apei, care ne vorbește despre felul în care copiii percep apa, o înțeleg, o apreciază și doresc să o protejeze. Este un proiect născut din gândurile și emoțiile copiilor referitoare la acestă resursă naturală inestimabilă. Este, de asemenea, un cadou pe care copiii din România îl oferă în dar Apei, în ziua în care o sărbătorim la nivel mondial.

Programul Național Cantus Mundi (www.cantusmundi.ro) este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.665 de coruri. Aproape 60.000 de copii și tineri, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Administraţia Naţională „Apele Române” administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor formată din lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundaţiilor, canale, derivaţii interbazinale, prize de apă şi alte lucrări specifice, precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoaşterii şi a gestionării unitare pe ansamblul ţării, a resurselor de apă de suprafaţă şi subterane.

Citește în continuare Concertul Classix in Perpetuum a încheiat Classix Festival 2021.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Arts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Bucuria verii pentru fiecare situație: Posibilități nesfârșite cu mușcatele colorate

Mușcatele sunt adevărate vedete printre decorațiunile și plantele de balcon. Cu florile lo…