Home Music Daft Punk s-a desfiinţat după 28 de ani de activitate

Daft Punk s-a desfiinţat după 28 de ani de activitate

3 min read

Daft Punk, una dintre cele mai populare şi apreciate trupe de muzică electronică din istoria muzicii, și-a anunțat retragerea printr-un videoclip intitulat „Epilogue”. Cei doi membri ai formaţiei, Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo, şi-au anunţat despărţirea, după 28 de ani de activitate. 

Daft Punk s-a desfiintat

Ultimul lor clip începe cu o scenă din filmul SF „Electroma” realizat de Daft Punk în 2006. În clip, cei doi membri ai grupului, care și-au ascuns mereu trăsăturile în spatele unui concept de robot, merg prin deșert purtând căști și jachete de piele. După câteva momente, unul dintre membrii trupei se uită la celălalt, își scoate jacheta și dezvăluie un explozibil. Celălalt atinge un buton, iar primul membru pleacă în depărtare pentru a se ”autodistruge”.  Scena se transformă într-un răsărit de soare, sau posibil apus, pe măsură ce cântă o versiune a piesei grupului „Touch”.

Piesa este de pe albumul „Random Access Memories” din 2013, care a reprezentat din multe puncte de vedere punctul culminant al carierei lor. Albumul care a inclus hitul de succes „Get Lucky” a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album în anul următor.

Înfiinţată în 1993, formaţia Daft Punk a făcut cunoscută muzica franceză underground în întreaga lume şi a intrat în topurile muzicale internaţionale cu hituri precum One More Time sau Around The World, iar albumul lor de debut, Homework, este considerat un punct de reper în muzica dance. De la înființarea trupei, Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo au fost extrem de rar văzuţi împreună în public altfel decât cu celebrele căşti de robot care să le ascundă feţele.

Reprezentantul celor doi a refuzat să spună dacă artiștii vor continua să lucreze împreună sub diferite nume sau dacă există alte proiecte noi în lucru, având în vedere faimoasa istorie controversată a trupei. Este posibil ca acest anunț să reprezinte chiar începutul unui nou proiect.

Citește în continuare Marilyn Monroe, cel mai semnificativ sex-simbol feminin al anilor 50, care însă ascunde multe controverse.

  • 180 de nume noi pe scena UNTOLD

    UNTOLD, festivalul de la Cluj-Napoca, premiat in 2015 drept “Best Major FestivalR…
  • Summer Well 2016

    Domeniul Stirbei, loc minunat cu incarcatura istorica, va gazdui si anul acesta pe 13-14 a…
Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Music

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Concepto Primăvară/Vară 2021. O prezentare de modă inedită pentru o colecție sustenabilă, realizată în colaborare cu artiști locali

Într-o perioadă în care pare că multe branduri au pus pe pauză ideile creative pe care le …