Home Health & Beauty Tu cum lupți cu celulita?

Tu cum lupți cu celulita?

4 min read

Celulita este o afecțiune a țesutului adipos și are la bază cauze genetice, hormonale dar alegeri nefericite în stilul de viață adoptat. Cele mai des întâlnite zone în care aceasta își face apariția sunt coapsele, fesele, abdomenul, șoldurile și genunchi. Aspectul de ”coajă de portocală” este cu atât mai vizibil cu cât gradul celulitei este mai sever. Celulita este, de fapt, cauza vizibilă a intoxicației de durată a țesuturilor. 

Deshidratarea, fumatul, stresul, alimentația nesănătoasă sunt factori care agravează zi de zi țesuturile și conduc la agravarea celulitei. Deși este un proces de durată și implică multă autodisciplină, celulita poate fi ameliorată și chiar vindecată complet.

Pentru a afla care sunt metodele cele mai bune pentru a ne rezolva problema celulitei, am stat de vorbă cu medicul balneolog Suzana Pretorian, medic specialist la baza de tratament Danubius-Sovata.

Cura de detoxifiere a organismului este primul pas în lupta cu celulita. Este recomandată o detoxifiere de calitate, pe o perioadă de timp de până la două săptămâni, urmată de perioade mai scurte,lunare, de detoxifiere.

Mișcarea este următorul pas. Bicicleta, alergarea, mersul rapid pe jos, urcatul scărilor, îmbunătățesc vizibil textura pielii și ajută la dispariția celulitei. Sunt recomandate 3-4 ore de sport pe săptămână, în clase de aerobic sau fitness, și 10-20 de minute de mers pe jos în fiecare zi.

Hidratarea corespunzătoare este un alt aliat puternic împotriva celulitei. Este necesar un consum optim de apă și ceai în fiecare zi, mai ales când este foarte frig sau foarte cald afară.

Un alt ajutor în lupta cu celulita sunt cremele special concepute pentru asta. Pe piață sunt multe produse care ajută la îmbunătățirea texturii pielii. Cele mai căutate și cu rezultate vizibile sunt cele pe bază de ardei. Și cremele naturale, produse manual, sunt o opțiune bună.

Procedurile medicale cu ajutorul aparatelor și masajele sunt o altă modalitate de a contracara celulita. Doamna doctor Suzana Pretorian recomandă o serie de tratamente, în urma consultului amănunțit, cum ar fi drenajul limfatic, masajul subacval, masaj medical, împachetări cu nămol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu. De asemenea, recomandă gimnastica medicală la sală, aquafitness și oxigenoterapie pentru efectul de ardere al rezidurilor subcutanate și regenerare celulară.

Pentru mai multe informații sau consultații, doamna doctor Suzana Pretorian poate fi găsită la Centrul de Tratament Danubius-Sovata.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Health & Beauty

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

R.I.B.S. – Romanian Insane Barbeque and Sauces

Restaurantul, aflat la parterul unui nou proiect hotelier, Old Town Boutique Hotel din Str…