Home Events Cele mai memorabile ținute de la Met Gala 2021

Cele mai memorabile ținute de la Met Gala 2021

5 min read

Met Gala are loc de obicei în prima zi de luni a lunii mai, dar în 2021 evenimentul a fost reprogramat, din cauza pandemiei, chiar în mijlocul lunii modei. Expoziția a cuprins peste 100 de piese de la designeri americani, de la Marc Jacobs la Sarah Nsisak, designerul din spatele brandului La Réunion Studio.

ținute Met Gala 2021
Sursă foto: https://www.metmuseum.org/

Prima parte a expoziției „Un Lexicon al Modei” a marcat cea de-a 75-a aniversare a Institutului de Costume. Expoziția a fost organizată astfel încât să semene cu o casă, cu pereți și camere care se intersectează, care au stabilit ceea ce Andrew Bolton, curator șef al Institutului de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă din New York, numește „un vocabular nou care este mai relevant și care reflectă mai mult timpurile în care trăim”.

Piese de la Christopher John Rogers, Sterling Ruby, Conner Ives, Prabal Gurung și Andre Walker au fost prezentate în prima parte a expoziției.

Pentru Gala Met 2021, Timothée Chalamet, Billie Eilish, Amanda Gorman și Naomi Osaka au fost copreședinți, în timp ce Tom Ford, Adam Mosseri și Anna Wintour au servit ca președinți de onoare.

Andrew Bolton a considerat că este timpul să reexamineze identitatea și moda americană, mai ales că aceasta s-a schimbat în ultimii ani din cauza mișcărilor politice și a justiției sociale. „Am fost foarte impresionat de răspunsurile designerilor americani la climatul social și politic, în special în privința problemelor de inclusivitate corporală și fluiditate de gen, și consider că munca lor este foarte, foarte autoreflectivă”, a spus el pentru Vogue. „Cred cu adevărat că moda americană trece printr-o renaștere. Cred că tinerii designeri în special sunt în avangarda discuțiilor despre diversitate și inclusivitate, precum și sustenabilitate și transparență.”

Cu toate că situația pandemică a fost aspră, ținutele celebrităților nu au eșuat să uimească publicul. Ca în fiecare an, Rihanna a avut o intrare memorabilă împreuna cu A$AP Rocky. Rihanna a purtat Balenciaga Couture, Maria Tash, Thelma West și bijuterii BVLGARI, iar A$AP Rocky- ERL.

ținute Met Gala 2021
Sursă foto: Getty Images

Starurile Euphoria, Hunter Schafer și Barbie Ferreira și-au făcut apariția purtând Prada, respectiv Jonathan Simkhai.

Sursă foto: Getty Images

Iconice ca în fiecare an, Kris și Kendall Jenner au arătat spectaculos în lumina aparatelor foto. Corey Gamble și Kris Jenner au pozat în ținute Tom Ford și bijuterii Lorraine Schwartz, în timp ce Kendall a reprezentat casa de modă Givenchy.

ținute Met Gala 2021
Sursă foto: Getty Images

În topul celor mai memorabile ținute de la Met Gala 2021 se regăsesc și vloggerul de beauty, de origine olandeză, Nikkie de Jager și modelul și antreprenorul somalez, Iman Abdulmajid.

ținute Met Gala 2021
Sursă foto: Getty Images

Partea a doua, „O Antologie a Modei”, se va deschide pe 5 mai 2022, în sălile de epocă ale aripii americane a muzeului. Bolton și echipa curatorială a muzeului vor lucra cu regizorii de film americani pentru a crea scene cinematografice în fiecare cameră care descriu o istorie diferită a modei americane.

Citește în continuare Coafuri văzute la Milano Fashion Week 2022.

Load More Related Articles
Load More By Cioară Ștefania
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Câștigătorii Premiilor Globurile de Aur 2023

A venit timpul să află câștigătorii așteptatelor Globuri de Aur 2023 la cea de a 80-a ediț…