Home Fashion Ce se întâmplă cu Săptămânile modei de la Paris, Londra și Milano?

Ce se întâmplă cu Săptămânile modei de la Paris, Londra și Milano?

7 min read

Industria modei nu rămâne în urmă cu privire la noul normal. Deși săptămânile modei s-ar putea să nu se întoarcă prea curând la vechea normalitate, acesta nu este neapărat un lucru negativ. Schimbările necesare au loc într-un ritm mai rapid decât ne-am putea imagina, iar forumurile creativității din Paris, Milano și Londra vor găzdui pentru prima dată săptămâni virtuale de modă.

Săptămânile modei
Sursă foto: www.unsplash.com

Totul a început cu Fédération de la Haute Couture et de la Mode care anunța anularea Săptămânii Haute Couture din Paris. A fost un șoc pentru întreaga industrie a modei, într-un moment în care încă nu putea fi prevăzut cât de mare va fi impactul pandemiei. FHCM a explicat clar: „Având în vedere răspândirea epidemiei Covid-19 la nivel mondial, sunt necesare decizii importante pentru a asigura protejarea angajaților și a tuturor celor implicați în această industrie.”

La Fédération de la Haute Couture et de la Mode a anunțat un nou set de evenimente digitale pentru Săptămâna modei pentru bărbați, care va avea loc între 9 și 13 iulie și va oferi designerilor posibilitatea de a-și prezenta colecțiile pentru sezonul primăvară-vară 2021. Evenimentul va avea loc pe o platformă dedicată și va urma calendarul inițial al Săptămânii Modei din Paris. Direcționată către profesioniști, această versiune online va fi accesibilă unui public numeros și va ajuta la promovarea Parisului și a creativității caselor de modă în unitate și diversitate.

„Fiecare casă va fi prezentă prin intermediul unui film/videoclip creativ și gratuit. Mai mult conținut va fi disponibil într-o secțiune editorială a platformei. Întregul eveniment va fi transmis la scară largă pe principalele rețele globale de distribuție”.

View this post on Instagram

The #FHCM is organizing a @parisfashionweek online event. Dedicated to the presentation of Menswear Spring/Summer 2021 collections, it will take place from July 9th to July 13th 2020. This event will be structured around a dedicated platform. The principle of the official calendar is maintained. Each House will be represented in the form of a creative film/video. Additional content will be included in an editorialized section of the platform. All of this will be widely shared on the main international media networks. SPHERE – Paris Fashion Week Showroom dedicated to emerging brands will take the form of a virtual showroom. This event, intended for professionals, will be made available to a wide audience. It will also allow to showcase Paris and the creativity of the Houses listed on the calendar of the #ParisFashionWeek in all its unity and diversity.

A post shared by FHCM (@fhcm) on

British Fashion Council a anunțat că va uni evenimentele dedicate prezentării colecțiilor pentru femei și bărbați într-o singură ediție. London Fashion Week își va lansa formatul digital pe 12 iunie și ne așteptăm la o platformă neutră din punct de vedere al genului, cu un melanj de tipuri de conținut: de la videoclipuri la spectacole live la podcast-uri și multe altele. Caroline Rush, directorul executiv al British Fashion Council, a declarat că prin crearea acestei platforme culturale virtuale se urmărește adaptarea la nevoile actuale ale societății și crearea unei alternative mai durabile, mai diverse și mai inclusive la Săptămânile modei tradiționale.

În perioada 14 – 17 iulie, Milan Fashion Week va avea loc tot în format digital. Această versiune virtuală a Săptămânii modei din Milano va fi deschisă atât prezentării colecțiilor pentru bărbați, cât și celor pentru femei.

Citește în continuare Gucci reduce numărul prezentărilor de modă.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Liber pentru toți la UNTOLD! Restricțiile au fost ridicate. Acces și cu test rapid

Fanii UNTOLD au primit astăzi o veste mult așteptată! Autoritățile au anunțat că începând …