Home Fashion Gucci reduce numărul prezentărilor de modă

Gucci reduce numărul prezentărilor de modă

5 min read

Pentru a reduce risipa de resurse, designerii și liderii din industrie au început să propună modificări pentru reluarea activității. Dar nu oricum, ci cu o nouă viziune creativă și sustenabilă, mai apropiată de esență. Gucci regândește numărul de prezentări și plănuiește modalitatea de adaptare la noile condiții.

Gucci prezentări
Sursă foto: Alessandro Michele fotografiat de Stephanie Gengotti pentru The New York Times

Designerul Alessandro Michele a făcut cunoscută, pe contul său de Instagram, intenția sa de a face unele schimbări în ceea ce privește prezentările viitoarelor colecții Gucci. Postarea denumită „Notes from the Silence” sugerează o nouă direcție pentru Gucci, una care respinge showurile de modă sezoniere în favoarea unei modalități de exprimare mai personale.

„Am decis să construiesc o nouă cale … departe de termenele consolidate de industrie  … și de o performanță excesivă care astăzi într-adevăr nu mai are nicio rațiune.”

„Ne vom întâlni de două ori pe an pentru a împărtăși capitolele unei noi povești. Capitole neuniforme, vesele și absolut gratuite, care vor fi scrise îmbinând reguli și genuri, care se vor alimenta cu spații noi, coduri de limbaj și platforme de comunicare.”

„Acesta este un act de temelie, îndrăzneț, dar necesar, care are ca scop construirea unui nou univers creativ. Un univers care se esențializează prin reducerea evenimentelor și care se oxigenează prin multiplicarea sensului.”

View this post on Instagram

*DIARIO*

A post shared by Alessandro Michele (@alessandro_michele) on

Detaliile rămân a fi stabilitate, dar un program pentru anul următor începe să se contureze.

Cele două prezentări de modă Gucci – din cele cinci actuale – vor fi programate pentru toamnă și primăvară. Cu toate acestea, prezentarea din septembrie este puțin probabilă în acest moment. Alessandro Michele a precizat că este posibil să nu fie suficient timp la dispoziție pentru organizare. În ceea ce privește potențialul unei audiențe live, acesta este, de asemenea, în discuție, în așteptarea reglementărilor guvernamentale.

Resort, unul dintre cele cinci mari showuri de modă pe care Gucci le produce de obicei, va fi filmat. Spectacolul digital rezultat, care va fi prezentat la Milan Digital Fashion Week pe 17 iulie, va acționa ca un fel de „epilog” pentru modul în care casa de modă italiană făcea lucrurile până acum.

Designerul mărturisește că mai ales acum iubirea lui pentru modă este foarte intensă pentru că, până la urmă, asta este ce avem în comun ca specie: iubim cu atât mai mult ceea ce ne lipsește.

Citește în continuare Cine este modelul din cea mai recentă campanie Jacquemus?

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Street Style la Săptămâna modei de la New York SS22

Există cel puțin un motiv pentru care străzile din marile capitale ale modei reprezintă un…