Home Editorials Be a lady they said.

Be a lady they said.

6 min read

Noul videoclip realizat de Girls. Girls. Girls. Magazine o prezintă pe actrița Cynthia Nixon ținând un discurs puternic și emoționant, care cuprinde toate modalitățile prin care societatea pune presiune asupra femeilor, așa cum acestea au fost gândite și transpuse în cuvinte inițial de Camille Rainville. De la modul în care arătăm, la modul în care interacționăm cu ceilalți, videoclipul acoperă numeroasele moduri conflictuale în care suntem așteptați să ne prezentăm lumii.

Be a lady they said. Fusta ta este prea scurtă. Bluza este prea decoltată. Pantalonii sunt prea strâmți. Nu arăta atât de multă piele. Nu-ți arăta coapsele. Nu-ți arăta sânii. Nu-ți arăta talia. Nu-ți arăta decolteul. Nu-ți arăta lenjeria. Nu-ți arăta umerii. Acoperă-te. Lasă ceva pentru imaginație. Îmbracă-te modest. Nu tenta. Bărbații nu se pot controla. Bărbații au nevoi. Arăți demodat. Relaxează-te. Arată un pic de piele. Fii sexy. Fii atractivă. Nu fi atât de provocatoare. Îmbracă-te în negru. Poartă tocuri. Ești prea îmbrăcată. Ești prea dezbrăcată. Nu purta pantaloni sport; arăți de parcă nu îți mai pasă.”

„Îndepărtează-ți cicatricile. Acoperă-ți vergeturile. Mărește-ți buzele. Umple-ți ridurile cu botox. Întinerește-ți fața. Fă-ți abdomenul plat și coapsele mai subțiri. Tonifică-ți gambele. Ridică-ți sânii. Arată natural. Fii tu însăți. Fii autentică. Fii încrezătoare. Încerci prea mult. Arăți exagerat. Bărbaților nu le plac femeile care încearcă prea mult.”

„Nu fi insistentă. Nu exagera. Nu fi atât de sensibilă. Nu plânge. Nu striga. Nu înjura. Fii pasivă. Fii ascultătoare. Îndură durerea. Fii plăcută. Nu te plânge. Respinge-l ușor. Îmbunătățește-i ego-ul. Fă-l să se îndrăgostească de tine. Bărbații vor ceea ce nu pot avea. Nu renunța la tine. Fă-l să muncească ca să te poată avea. Bărbații iubesc să vâneze. Împăturește-i hainele. Gătește-i cina. Ține-l fericit. Aceasta este meseria unei femei. Vei fi o soție bună într-o zi. Preia numele lui de familie. Ai păstrat și numele tău? Feministă nebună. Fă-i copii. Nu vrei copii? Vei vrea într-o zi. Te vei răzgândi.”

Este greu uneori să fii cu adevărat încrezător, deoarece există atât de multe prejudecăți și categorii în care ar trebui să ne încadrăm. Formează-ți propriile opinii și nu te lăsa influențat de cum își imaginează ceilalți că ar trebui să arate viața ta, corpul tău, mintea ta. Respectă experiențele celor din jur, dar alege pentru tine și creează-ți propriile experiențe.

Mesajul de bază al acestui text prezintă o realitate în care ne putem regăsi cu toții într-o oarecare măsură. Poate vom avea în curând oportunitatea să vedem în luminile puternice de pe scena online-ului și un text adaptat pentru presiunile la care sunt supuși bărbații.

Citește în continuare Obiecte de colecție. Costumul purtat de Sandy Powell a adunat peste 100 de semnături.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Flower Power toată vara cu mușcate colorate și bogate

Acum, primăvara, serele de pepinieră sunt pline de flori colorate de vară. Vă doriți un ba…