Home Fashion André Leon Talley (1948 – 2022) „era elegant într-o lume în care eleganța este adesea echivalată cu a fi alb și slab”

André Leon Talley (1948 – 2022) „era elegant într-o lume în care eleganța este adesea echivalată cu a fi alb și slab”

7 min read

André Leon Talley, legendarul editor Vogue, a murit săptămâna aceasta, la vârsta de 73 de ani, informație confirmată de agentul său, David Vigliano. Cariera sa, prezența care nu putea fi trecută cu vederea, relațiile de prietenie cu unele dintre cele mai influente personalități ale modei și culturii din ultima jumătate de secol, statura lui Talley și simțul său stilistic extravagant l-au făcut una dintre cele mai recunoscute și îndrăgite figuri din industrie.(

André Leon Talley
Sursă foto: www.vogue.com/slideshow/andre-leon-talley-life-in-pictures

„Pierderea lui André este resimțită de mulți dintre noi: designerii pe care i-a încurajat cu entuziasm în fiecare sezon și care l-au iubit pentru asta; generațiile pe care le-a inspirat să lucreze în industrie, văzându-l ca pe un exemplu care a depășit granițele fără a uita niciodată de unde a pornit; cei care au cunoscut moda și revista Vogue datorită lui; și multitudinea de colegi pe care i-a avut de-a lungul anilor, care au fost constant încurajați de fiecare nouă descoperire a lui André, despre care își dorea să discute cu voce tare și volubilitate — nimeni nu putea face oamenii mai entuziasmați de cele mai aparent nesemnificative detalii din modă decât el. Chiar și faxurile și e-mailurile colorate pe care le trimitea erau un eveniment așteptat cu nerăbdare”, a spus Anna Wintour.

André Leon Talley s-a născut la Washington, D.C. în 1948 și a fost crescut de bunica sa, femeie de curățenie la Universitatea Duke, din Durham, Carolina de Nord. A urmat cursurile Universității Brown, unde și-a obținut diploma de master în literatura franceză. „Mi-am iubit casa și familia. Am fost la școală și la biserică și am făcut ce mi s-a spus și nu am vorbit prea mult. Dar știam că viața este mai mare decât atât. Am vrut să-i cunosc pe Diana Vreeland și Andy Warhol și Naomi Sims și Pat Cleveland și Edie Sedgwick și Loulou de la Falaise. Și am făcut asta. Și nu m-am uitat niciodată înapoi”, spunea André Leon Talley.

Talley a început drumul în modă cu un internship neplătit pentru Diana Vreeland, la Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Artă. După Met, Talley a lucrat pentru revista fondată de Andy Warhol, Interview, apoi pentru Women’s Wear Daily și New York Times, înainte de a prelua postul de director de știri de modă la Vogue în 1983. Anna Wintour l-a numit director de creație în 1988 și în afară de o perioadă de trei ani în care a colaborat cu revista W din Paris, a continuat să lucreze la Vogue până în 2013. A fost primul bărbat de culoare care a ocupat funcția aceasta la Vogue și, de multe ori, era singura persoană de culoare care stătea în primul rând la prezentările de modă.

„André era pur și simplu elegant. Și era elegant într-o lume în care eleganța este adesea echivalată cu a fi alb și slab și cu o anumită reținere a emoțiilor. Este important să ne amintim că bărbații de culoare „nesubțiri” nu încep pe aceeași treaptă a scării de privilegii ca toți ceilalți. Nu vreau să-l reduc pe André Leon Talley la faptul că era un Om negru într-o lume albă, dar moștenirea pe care o lasă André va fi întotdeauna legată de vizibilitatea lui”

Citește în continuare Cunoscutul actor francez Gaspard Ulliel a decedat la vârsta de 37 de ani.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Flower Power toată vara cu mușcate colorate și bogate

Acum, primăvara, serele de pepinieră sunt pline de flori colorate de vară. Vă doriți un ba…