Home LifeStyle Cunoscutul actor francez Gaspard Ulliel a decedat la vârsta de 37 de ani

Cunoscutul actor francez Gaspard Ulliel a decedat la vârsta de 37 de ani

5 min read

Actorul francez Gaspard Ulliel a murit la vârsta de 37 de ani, din cauza unui traumatism cerebral grav survenit în urma unui accident pe pârtie care a avut loc marți, în stațiunea de schi Rosière, regiunea Savoie. Actorul a fost transportat cu elicopterul la un spital din Grenoble, unde a decedat miercuri, 19 ianuarie.

Gaspard Ulliel
Sursă foto: https://news.dayfr.com/

Parchetul din Albertville a deschis o anchetă pentru a înțelege pe deplin circumstanțele tragicului accident care a fost în cele din urmă fatal pentru actor.

Pe rețelele de socializare, anunțul morții lui Gaspard Ulliel a ajuns rapid în topul discuțiilor. Pe lângă fanii și internauții întristați de vestea dispariției actorului, la omagiu au participat personalități importante și colegi din industria cinematografică, ce au avut șansa să-l cunoască.

„Sensibilitatea sa și intensitatea cu care își interpreta rolul l-au făcut pe Gaspard Ulliel un actor de excepție. Cinematografia de astăzi pierde un imens talent. Transmit condoleanțe celor dragi și gândurile mele tuturor celor care îl plâng astăzi”, Roselyne Bachelot, fost ministru al culturii în Franța.

„Ce veste îngrozitoare… băiatul acesta atât de promițător pentru cinematografia franceză, sensibil, pasionat de arta lui… delicat… îmi aduc aminte când l-am întâlnit la începutul carierei sale, pe când eram vecini, pasionați de istorie… viața este foarte tristă… e tragic că a plecat atât de tânăr”, Pierre-Jean Chalençon, colecționar și personalitate publică franceză.

„Cu inima grea, mă agăț de toate momentele de bucurie, am râs atât de mult împreună. Ai fost frumusețe, bunătate, talent, eleganță, ne va fi atât de dor de tine. Tot sprijinul meu pentru familia ta și pentru cei dragi”, Alexandra Lamy, actriță.

Născut pe November 25, 1984, în Boulogne-Billancourt, Gaspard Ulliel era deja în topul actorilor francezi, considerat unul dintre cei mai talentați și mai de succes actori ai generației sale. În 2007 a câștigat atenția internațională pentru interpretarea din „Hannibal Rising”, primul său film important în limba engleză.

În 2017 a câștigat un premiu César – echivalentul francez al unui Oscar – pentru Cel mai bun actor, pentru rolul principal din „Juste la fin du monde” de Xavier Dolan, în care a jucat alături de Marion Cotillard și Lea Seydoux. Acesta fost al doilea premiu César primit, după distincția Cel mai promițător actor, în urma rolului din drama „Un long dimanche de fiançailles”, în care a jucat alături de Audrey Tautou.

Ulliel l-a interpretat pe legendarul designer francez în „Saint Laurent”, filmul care prezintă viața lui Yves Saint Laurent din 1967 până în 1976, timp în care celebrul creator de modă a fost la apogeul carierei sale.

Vom avea șansa să îl mai vedem pe Gaspard Ulliel, alături de Oscar Isaac, Ethan Hawke și May Calamawy, în serialul TV Marvel „Moon Knight”, care va fi lansat pe Disney+ în luna martie a acestui an.

Citește în continuare Globurile de aur 2022 – Lista completă a câștigătorilor.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Flower Power toată vara cu mușcate colorate și bogate

Acum, primăvara, serele de pepinieră sunt pline de flori colorate de vară. Vă doriți un ba…