Home Events A 15-a ediție Feeric Fashion Week s-a încheiat, cu gânduri mari pentru viitorul modei din întreaga lume

A 15-a ediție Feeric Fashion Week s-a încheiat, cu gânduri mari pentru viitorul modei din întreaga lume

7 min read

Gala Feeric Fashion Week a încheiat cu succes cea de-a 15-a ediție a săptămânii modei de la Sibiu, unul dintre cele mai așteptate evenimente de modă din Europa Centrală și de Est. Timp de o săptămână, orașul Sibiu a devenit epicentrul creativității și inovației în modă, atrăgând atenția multor designeri talentați, studenți la universități de profil de prestigiu din Europa, Asia și Africa dar și pasionaților de fashion din țară și străinătate.

Feeric Fashion Week
Foto: Călin Covaci/Cornel Petruș – Feeric Fashion week

Cu un concept unic, care i-a adus renumele de cea mai creativă săptămână a modei din lume, Feeric Fashion Week a reușit să cucerească publicul cu prezentări spectaculoase în locații inedite și cu colecții inovatoare.

Piesele realizate de studenți din România, Qatar, Egipt, Croația, Serbia, Bulgaria, Polonia și Moldova au fost prezentate publicului în locații absolut spectaculoase, de la stația de sortare a companiei Prodial la manejul superbului Paradis al Cailor și în multe alte locații atipice.

Ediția din acest an a Feeric Fashion Week a inclus prezentări de modă impresionante susținute de designeri români și internaționali, care au demonstrat îndemânare, creativitate și talent de excepție. Evenimentul s-a bucurat și de prezența unor personalități de marcă din lumea modei, influenceri, celebrități și jurnaliști specializați, ceea ce a adus un plus de strălucire și notorietate întregului spectacol. Pe parcursul evenimentului, Feeric Fashion Week a fost intens mediatizat la nivel local și internațional, aducând Sibiului o expunere deosebită și consolidându-l ca destinație de top în industria modei.

Feeric Fashion Week
Foto: Călin Covaci/Cornel Petruș – Feeric Fashion week

În ultima zi a prezentărilor individuale, studenții Universității Naționale de Arte din București au prezentat o colecție colectivă impresionantă în interiorul Fabricii Boromir, cel mai vechi partener al săptămânii modei de la Sibiu. Cei 17 reprezentanți, absolvenți ai promoției 2023 Modă UNArte investighează zone artistice complementare cu un evident echilibru de la veșmântul actual, la cel conceptual până la experimentul interdisciplinar, aflat la granița dintre modă și tehnologie în această colecție pregătită pentru Feeric Fashion Week. Apoi, la ora 17, studenții de la Ukrainian Fashion Education Group au prezentat o colecție simbolică, compusă din piesele ce au scăpat din bombardamentul rusesc asupra clădirii facultății din Herson.

Feeric Fashion Week
Foto: Călin Covaci/Cornel Petruș – Feeric Fashion week

Gala Feeric a închis cea de-a 15-a ediție a Feeric Fashion Week cu un spectacol superb, desfășurat în curtea Bisericii Evanghelice din Piața Huet. În ropote de aplauze au fost prezentate publicului șase colecții, evenimentul fiind prezentat de vedeta TV, Cosmina Păsărin. Publicul s-a bucurat și de o surpriză din partea organizatorilor, un mini-concert al Alexandrei Ungureanu, care a animat întreaga atmosferă a galei.

După 14 ediții în care săptămâna modei de la Sibiu a fost o rampă de lansare pentru talente emergente, Feeric Fashion Week a făcut anul acesta pasul spre o sustenabilitate crescută în modă, oferind platforma festivalului studenților din facultăți de profil din Europa Centrală și de Est, din Balcani, Asia Centrală și Africa de Nord. În proiectul Feeric Hub urmează să fie cooptate tot mai multe facultăți cu specializări în modă pentru că viitorul acestui domeniu stă doar în educație.

Tot pentru a încuraja sustenabilitatea în lumea modei, Feeric Fashion Week este prima săptămână a modei din lume care s-a alăturat inițiativei #FurFree #FărăBlănuri inițiată de organizația Humane Society International. Organizația internațională a derulat o importantă campanie de strângere de semnături pentru a interzice fermele de blănuri de pe teritoriul Europei.

Feeric Fashion Week este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Parteneri principali: Ford Sibiu și Promenada Sibiu.

Citește în continuare Ana Bogdan a câștigat pentru al doilea an la rând turneul WTA 125 BCR Iași Open.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Feeric Fashion Week 2024: prezentări de modă în buncăr, la Aeroport și pe circuit de karting

Festivalul ajunge la a 16-a ediție, consolidându-și poziția de eveniment de referință în l…