Home LifeStyle 5 mijloace pentru o fericire de durată

5 mijloace pentru o fericire de durată

7 min read

Nu credem în rețete rapide către fericire pentru că nu vrem să fie doar temporară. Găsește în tine tot ce ai nevoie pentru a începe să îți îmbunătățești viața acum și de fiecare dată când simți că meriți mai mult.

fericire

Trăiește în prezent

De câte ori uităm să simțim aici și acum? Când trăiești în prezent, trăiești acolo unde se întâmplă viața. Încearcă să lași deoparte grijile viitorului sau gândurile din trecut pentru a te bucura de experiențe și de oamenii de lângă tine. Un apus de soare, o privire caldă, o seară în compania unor prieteni buni, atunci când ești prezent mai mult decât doar fizic, îți creează emoții pe care nu le poți cuprinde într-o fotografie. Uită-te la apă, la cer, ascultă vântul și simte tot ce poți să simți. Concentrează-te pe senzații, nu pe gânduri.

Înconjoară-te de oameni care te pot influența în mod pozitiv

Oamenii din jurul nostru au un impact foarte mare asupra felului în care privim viața. Dacă te înconjori de oameni cinici, negativi, probabil vei deveni și tu la fel. Încearcă să ai lângă tine oameni care visează, dar și acționează în egală măsură, care îți împărtășesc pasiunile și de la care ai ce învăța. Înconjoară-te de oameni care au încredere în tine atunci când tu nu ai, în fața cărora nu trebuie să te justifici la nesfărșit, oameni care te iubesc și te respectă.

Fii înțelegător cu tine

De ce insistăm să fim cei mai mari critici ai noștri când avem deja în spate oameni care stau la rând să ne spună unde, după părerea lor, greșim? Multe persoane trec prin vață primind mesaje negative de la părinți, „prieteni”, parteneri de viață și chiar de la indivizi pe care nu îi cunosc, în urma unor scurte interacțiuni în societate. Concentrează-te pe ce faci bine, acceptă-ți stângăciile și încearcă să treci peste ele cu umor, conștientizează-ți dialogul intern pentru a-l putea opri atunci când îți face rău. Fiecare zi vine cu încă o șansă de a fi cea mai bună versiune a ta!

fericire
Jean-Michel Basquiat, ”Now’s the time”

Împarte planurile în capitole, secțiuni și paragrafe

Deși pare o idee atrăgătoare, să trăiești viața complet în derivă, fără niciun plan, nu este totuși soluția pentru cei mai mulți dintre noi. Știi unde vrei să ajungi, ai vizualizat rezultatul și ți-ai făcut un plan pentru a ajunge acolo. Acum stabilește un termen limită pentru a transforma visul într-un scop și apoi în realitate. Planurile ambițioase pot fi intimidante, iar ca să nu te pierzi pe parcurs împarte-le în etape și concentrează-te să le îndeplinești pe rând.

Îmbunătățește viața altora

Se întâmplă de multe ori să ne concentrăm atenția doar pe sentimentele și pe interesele noastre, uitând cât putem primi și atunci când oferim. Chiar dacă ai impresia că nu ai cum să ajuți, oferă timp, atenție, folosește-ți resursele pentru a face viața altora mai bună. Vei obține un sentiment de satisfacție, de recunoștință, o nouă perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă în viața ta. Ai posibilitatea să creezi noi relații sau să le îmbunătățești pe cele existente, iar observând impactul pozitiv pe care îl ai atunci când ajuți pe cineva te poate face să ai mai multă încredere în tine.

Load More Related Articles
Load More By Roxana Galescu
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Focus on Romanian Designers: prezentare de modă și lansarea ediției de vară Fashion Premium Magazine

Fashion Premium Magazine continuă promovarea designerilor români și a creativității autoht…