Home Events Ziua Internațională a Bărbii, sărbătorită și în România

Ziua Internațională a Bărbii, sărbătorită și în România

4 min read

Ziua Internationala a Bărbii este marcată în fiecare an în prima sâmbătă a lunii septembrie, fiind o ocazie pentru toţi bărboşii de a se aduna şi a sărbători împreună, conform site-ului https://worldbeardday.com/   Anul acesta, evenimentul a avut loc și în București, pe data de 5 septembrie, fiind organizat de către Bărbosul Prietenos.

Despre Bărbosul Prietenos vă putem spune că a adus în 2014 conceptul de barbering în România, fiind prima firmă care a început să importe și să distribuie produse gândite special pentru barbershopuri. Tot ei au fost primii care au început să organizeze evenimente dedicate frizerilor precum competiții, seminarii, workshopuri. Totodată, aceștia și-au dorit să contribuie activ la dezvoltarea fenomenului ” barbosi ” in Romania, motiv pentru care si-au ales si un nume reprezentativ, ” Barbosul Prietenos”, scotand in evidenta astfel latura prietenoasa, sociala si amuzanta a celor mai multi dintre barbosi. Binenteles ca in portofoliul lor de produse s-au numarat inca de la inceput produse pentru barba, iar acestia s-au implicat deseori in organizarea sau sponsorizarea de evenimente dedicate barbosilor.

In acest moment, Barbosul Prietenos, este cel mai mare distribuitor din Romania de produse profesionale dedicate frizerilor, respectiv barbosilor, fiind distribuitori oficiali pentru branduri de notorietate internationala precum: Uppercut Deluxe, Noberu, Proraso, Morgan’s, Dapper Dan, American Crew. Va invitam pe siteul acestora, www.barbosulprietenos.ro  unde veti gasi sute de produse dedicate barbatilor la cele mai bune preturi din piata.

Fiind dedicată promovării acestui stil estetic masculin, în această zi bărbieritul este considerat o lipsă totală de respect.

Conform tradiţiei, bărbaţii cu barbă trebuie să se relaxeze şi să nu ia parte la niciun fel de treburi casnice sau îndatoriri de familie. De asemenea, ceilalţi membri ai familiei unui bărbos ar trebui să îi facă toate poftele, în această zi, în onoarea podoabei sale faciale.

Originile exacte ale acestei sărbători nu sunt cunoscute, dar există unele indicii care sugerează că vikingii aveau o manifestare similară, datând din anul 800 după Christos. Evenimentul nu avea însă o dată fixă, iar uneori era celebrat de mai multe ori pe an.

Fotografiile sunt semnate de catre Florian Gandila iar video de catre Alloch Abdull.

Citește în continuare O distribuție de top pentru viitorul film despre familia Gucci.

Load More Related Articles
Load More By Echipa FPM
Load More In Events

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

The Motans feat. EMAA lansează clipul oficial al piesei Insula!

The Motans și EMAA au lansat la începutul acestei luni, exclusiv pe radio, piesa Insula, o…