Home Editorials Un om, un loc, o poveste – Iuliana Manea

Un om, un loc, o poveste – Iuliana Manea

13 min read

Ori de câte ori mă gândesc la arome, la beauty, la povești despre cosmetic frumos scrise, prima persoană care îmi vine în minte este Iuliana Manea, blogger de beauty din garda veche, explorator, antreprenor și deschizător de nișă, mămică de căței și adoptator de oameni.

În câteva cuvinte, cine este Iuliana Manea?

Iuliana Manea este în primul rând femeie. Soție, prietenă și “mămică” a doi căței, antreprenor și explorator al vieții.

Scrii despre beauty de multă vreme. Vorbește-mi puțin despre această pasiune. 

Scriu despre beauty din 2010, iar în ultima vreme simt nevoia să dezvolt ceva mai mult domeniul. Îmi place îngrijirea și consider că stă la baza frumuseții oricărei persoane, indiferent de sex. Pasiunea a pornit de la problemele adolescenței și câteva experiențe nu tocmai plăcute prin cabinete de dermatologie cu gândire învechită. Mi-am dat seama că oferind atenție corpului meu și mai ales pielii mele pot să îi înțeleg mai bine nevoile. Apoi am descoperit că domeniul nu este deloc unul superficial, ci plin de informații care se leagă frumos de o mulțime de alte domenii. Că există un fel de “matematică” a pielii și că dacă descopăr ecuațiile îmi pot oferi și singură soluții, cel puțin pentru problemele cu dificultate mică spre medie.

Știu că în afară de blog, faci o mulțime de alte lucruri. Ce anume mai exact?

De ceva mai mult de doi ani am început, în familie, o companie privată. Dorința noastră, ca foști fumători, a fost să creăm un loc pentru vaperi – utilizatori de țigări electronice – în București. Așa că am deschis în 2015 o cafenea un pic diferită – Vapebar – , pentru că în același loc operează și un magazine de țigări electronice. Am pornit de la conceptul de personalizare a experienței de vapat și acum, doi ani mai târziu, avem propriul nostru produs și am reușit să deschidem o a doua cafenea, cu un concept puțin mai diferit – un lounge, gândit pentru relaxare, nu doar pentru socializare, ca prima locație.

Ce fac în această companie? Jonglez cu o mulțime de task-uri administrative, gândesc alături de soțul meu produse noi și strategii de dezvoltare în această piață. Partea faină este că nicio zi nu prea seamănă cu alta, partea nu prea frumoasă este că timpul este limitat, iar ideile noastre prea multe.

Scrii foarte mult, si aș spune informat chiar, despre parfumuri. De ce? 

Cred că pasiunea pentru parfumuri a început la 14 ani, când tata mi-a adus primul meu parfum – Cascaya de la Gabriella Sabatini. Apoi, pentru că o ajutam pe mama cu magazinul de cosmetice pe care îl avea când eram adolescentă, am fost intodusă ceva mai mult în lumea asta. Am descoperit că parfumurile îmi pot modifica starea de spirit, că mă pot ajuta să mă ridic atunci când îmi este greu, că îmi pot schimba percepția asupra mea și îmi pot spori încrederea în mine.

Crescând am început să adun mai multe parfumuri decât prietenele mele, așa că am început să mă intereseze și modul de construire a unei arome care m-a cucerit. Este un domeniu în care emoția se îmbină cu chimia, așa că n-a fost greu să dezvolt o pasiune.

Te-am rugat sa imi povestesti despre parfumurile tale preferate si ai ales Infusion D’Iris – Prada, Aromatics Elixir – Clinique, Baiser Vole – Cartier, First Love – Chloe, Angel Muse – Mugler, Mon Guerlain – Guerlain etc. Îmi poți motiva alegerile? 

Sunt parfumurile care sunt imprimate, cred, cel mai mult în memoria mea olfactivă. Pe lângă starea de spirit pe care mi-o imprimă, mi-aduc aminte de anumite perioade definitorii ale vieții mele. Sunt mici fațete personale pe care le-am cizelat în timp, iar aceste parfumuri m-au ajutat, cred, cel mai mult să le dau forma finală dorită. Știu că marea majoritate a femeilor au un parfum semnătură. Eu am o pleiadă. Probabil pentru că refuz să fiu definită sau să mă definesc ca fiind doar femeie, doar antreprenor, doar iubitoare de animale. Sunt ceea ce simt că trebuie să fiu atunci când este momentul. Iar parfumurile fac tranziția asta mult mai ușoară.

Pasiunea ta pentru beauty este așa de mare încat ai o cameră întreagă dedicată acestei pasiuni. Ce putem găsi în sanctuarul ăsta?

Efectiv de toate. Biroul meu este plin de textură, culoare și aromă. Este un amalgam de experiențe trecute și viitoare. Sunt produse din care “îmi fac stoc”, cum îmi place mie să spun, pentru că știu că vor fi momente când voi apela la ele, dar și produse de care sper să mă îndrăgostesc. Nu rezist noutăților și deși am produse la care nu renunț prea ușor nu contest că știința evoluează, iar beauty în societatea actuală înseamnă multă cercetare, deci produse mult mai performante.

Ai făcut parte din foarte multe proiecte. Care este proiectul care ți-a plăcut cel mai tare?

În primul rând vreau să specific că atunci când am decis să fac parte dintr-un proiect am făcut-o pentru că am crezut în valoarea acestuia. Nu mi-am asociat niciodată imaginea cu produse sau experiențe în care să nu cred. Așa că dintr-un anumit punct de vedere, toate proiectele în care am fost parte mi-au plăcut sufficient de tare încât să zic “da” experienței.

Însă cel care mi-a venit instant în minte este Manifest pentru expresivitate, creat de Eucerin. Cred că a fost primul proiect în care nu a trebuit să arăt doar o fațetă a mea, ci cât mai multe, de-a valma, fără să existe un tipar.

Ce bloguri internaționale și de la noi citești?

O admir foarte tare pe Christine de la Temptalia, mai ales pentru determinarea de a acoperi cât mai mult din varietatea imensă de produse de pe piață. Și îmi place enorm felul în care vine în întâmpinarea cititorilor ei, dezvoltând constant site-ul pentru nevoile lor. Asta pe partea de beauty.

De la noi citesc mai mult bloguri generaliste și din domenii complet diferite de cel în care scriu eu. Îmi place mult cum scrie Cabral despre viață, doza de economie și politică mi-o iau de la Moise Guran, iar pe Liana Popa, de la Aveți și pe roz? o citesc pentru că este incredibil de fresh în felul de abordare a industriei modei.

La final, spune-mi ce planuri de viitor ai?

Sunt un pic superstițioasă, așa că nu vreau să dau din casă prea multe. Însă sunt o persoană determinată, care nu vrea să se dea bătută ușor mai ales atunci când e greu și cel mai mult îmi doresc să dezvolt complet potențialul Vapebar. Vreau să văd copilul adult, ce să mai.
Iar Beauty by Jules îmi doresc să-l duc într-o direcție care să corespundă mai mult persoanei care sunt acum. Pentru că din 2010 și până acum m-am mai șlefuit, iar domeniile mele de interes s-au mai înmulțit între timp.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In Editorials

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Primul tatuaj

Am scris mult despre body acceptance în ultima vreme pe fpm.ro. Am scris despre idealurile…