Home LifeStyle Un nou standard în modă  – stilul sustenabil

Un nou standard în modă  – stilul sustenabil

8 min read

Brooke Da Cruz și-a  făcut debutul cu o nouă colecție de modă sustenabilă. Stilul ecologic nu este stilul cu care  aceasta a început, însă acesta a devenit vital și este ceea ce o reprezintă acum.

Designerul australian, Brooke Da Cruz, este gata să facă senzație  cu noua ei colecție sustenabilă oferind rochii de lux, fuste, topuri și pantaloni.

Colecția este clasică și unică. Multe dintre articolele de îmbrăcăminte dispun de elemente uimitoare de criss-cross, precum și de noduri și pense complexe, adesea asociate cu aspectul preferat al lui Brooke, un aspect elegant al spatelui gol. Focusul lui Brooke este unul ușor ecologic, preferând să lucreze cu materiale naturale ori de câte ori este posibil, cum ar fi bumbacul organic și mătasea. Fiecare haină este gândită cu stil și totodată îi este testată capacitatea la uzură, pentru a se asigura că este confortabilă dar și de calitate. Accentul pus asupra vieții conștiente le  permite celor care aleg să poarte aceste tipuri de haine să trăiască într-un mod etic și liber.

Brooke se considera a fi un designer revoluționar, proiectând costume pentru regina Amidala din Star Wars în jurnalele ei de când avea 10 ani. A absolvit școala de design în 2010, iar în 2017 a lansat colecția de début.

Brooke crede că îmbrăcămintea și stilul se referă la modul în care fiecare dintre noi  se simte și acest lucru o ajută să  proiecteze bazându-se pe starea sa meditativă care apare atunci când intră într-un flux creativ și care pentru ea este  “cea mai mare fericire”.

Creatoarea explică faptul că sursa de inspirație pentru colecția ei de debut o reprezintă atât momentele luminoase de zi cu zi, cât și frumusețea întâlnită  în călătoriile sale extraordinare. Ea pretinde că cheia de a fi inspirată, în special în timpul călătoriei, este de a aprecia frumusețea în tot ceea ce vedem și explorăm: “M-am așezat pe bune și am schițat o piatră pentru câteva ore, i-am explorat formele și texturile.” Acest lucru se poate observa și în denumirea produselor create de către artistă. Numele unor articole de îmbrăcăminte oferă indicii referitoare la locația care a inspirat acea piesă vestimentară, o anumită arhitectură sau un anume oraș din lume.

”Eu personal am devenit mai interesată de filosofia yoga și psihologia care stă în spatele a modului cum ne îmbrăcăm. Filozofia yoga are un mesaj de unitate între toate lucrurile și acest aspect a devenit o parte importantă a etosului din spatele brandului meu, care se reflectă prin modul în care îmi aleg țesăturile, studiourile și fabricile cu care să lucrez “.

Este clar că, în calitate de designer, lui Brooke îi place să poarte hainele pe care le fabrică și speră că orice femeie care se aliniază valorilor ei ar dori să poarte piese vestimentare și din colecția ei. “Nu simt că există un tipar de persoană pe care aș vrea să o văd purtându-mi piesele combinate cu altele, orice femeie care are același stil ca și al meu, un stil eco i se potrivesc ținutele!”

Pasionată de echilibru, Brooke se bazează de multe ori în deciziile sale  pe ceea ce o reprezintă, posibilitatea de a oferi bucurie femeilor și calitate prin produsele pe care le creează.  “Dacă îmi pot combina valorile cu ceea ce îmi aduce bucurie, precum și multor altor femei, atunci mă simt câștigată în viață!”

Poziția lui Brooke privind consumul sustenabil este de admirat și această atitudine referitor la consumul necontrolat de produse și materiale folosite în lumea disignerilor de modă reprezintă una din preocupările sale de bază. “Nu a existat niciun moment în care să mă gândesc că afacerea va avea profit fără să mă gândesc la tot ceea ce dăunează.” Ca mulți dintre disigneri, Brooke este preocupată de starea industriei de modă și crede că este un drum lung de parcurs pentru a ajunge să se rezolve problema consumului necontrolat. Cu toate acestea, se simte împuternicită  să facă parte din categoria persoanelor care vin cu o soluție la această problemă: “Voi da tot ce pot chiar și pentru a juca un rol mic în reducerea modului în care lucrăm”.

Multe colecții ecologice, sustenabile apărute în ultimii ani s-au concentrat pe elementele de bază, cum ar fi tricourile și pantalonii scurți. Cu toate acestea, colecția lui Brooke se diferențiază de celelalte, aducând un aer sofisticat în moda eco. Munca sa este frapantă, plină de detalii proiectate atent și nu compromite complexitatea creațiilor în numele sustenabilității, demonstrând că eco nu înseamnă plicticos.

Load More Related Articles
Load More By Raluca Zdrobis
Load More In LifeStyle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

HARD ROCK CAFE LANSEAZĂ CEA MAI AMPLĂ INOVARE A MENIULUI

Hard Rock International anunță cea mai amplă inovare a meniului din istoria companiei, cu …