Home Fashion Colecția Jean Paul Gaultier Couture pentru primăvară 2020

Colecția Jean Paul Gaultier Couture pentru primăvară 2020

4 min read

„Vă aștept să sărbătorim împreună 50 de ani de carieră în industria modei, cu prilejul prezentării ultimei mele colecții Gaultier Paris.”, astfel și-a început designerul francez invitația pentru prezentarea de modă programată pentru 22 ianuarie la Théâtre du Châtelet, în cadrul săptămânii dedicate colecțiilor Haute Couture din Paris.

„Sunt foarte fericit și emoționat. Multe modele cu care am lucrat de-a lungul carierei mele și pe care le-am iubit au revenit special pentru această prezentare. Reîntâlnirea cu ele mi-a redus multe amintiri, dar în același am lucrat împreună să creăm ceva nou, un spectacol nou.”

Prezentarea a conturat un adevărat spectacol în care modele, artiști, prieteni de-ai designerului, Boy George, Dita Von Teese, Rossy de Palma, Paris Jackson, au defilat pe podium, în timp ce publicul prezent a fost compus din personalități la fel de apreciate, reprezentative pentru industria modei, designeri apropiați lui Gaultier, precum Pierre Cardin, Nicolas Ghesquière, Christian Lacroix, Christian Louboutin, Dries Van Noten, Clare Waight Keller, Isabel Marant.

„Știam că avem prea multe ținute pentru prezentare, dar am decis să nu mai editez colecția, astfel încât au apărut toate pe podium într-un final.”, a precizat Jean Paul Gaultier.

Colecția Couture pentru primăvară 2020 a reunit un număr impresionant de ținute, majoritatea realizate utilizând piese deja existente, fie din colecțiile mai vechi Ready-to-wear, fie din alte surse. Karlie Kloss a ieșit din mulțime într-o jachetă neagră, pe spatele căreia era atașată o coroană funerară tradițională franceză, cu o panglică pe care erau scrise cuvintele „La Mode Pour La Vie”. Apoi modelul a deschis sicriul pentru a dezvălui prima ținută a colecției: o rochie albă compusă din zeci de rochii albe în același stil, dar pentru copii. Următoarele aproximativ 170 de ținute au inclus piese vestimentare realizate din mănuși, cravate, geci din piele sau din denim decupate, din care s-au realizat fuste, corsete, rochii, ținute masculine și feminine deopotrivă, realizate cu măiestria acumulată în cei 50 de ani de carieră a lui Jean Paul Gaultier.

„Mă gândeam că sunt prea multe haine, așa că mai bine reciclăm. În loc să le ardem sau să le aruncăm, am putea crea ceva nou. Aceasta reprezintă o parte a educației mele. Așadar, pentru mine a fost o aventură și am fost într-adevăr foarte încântat să văd ce aș putea să creez.”, a explicat designerul.

Citește în continuare Jean Paul Gaultier anunță ultima sa prezentare de modă.

Load More Related Articles
Load More By Galescu Roxana
Load More In Fashion

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Be a lady they said.

Noul videoclip realizat de Girls. Girls. Girls. Magazine o prezintă pe actrița Cynthia Nix…