Home Movies Top 5 filme pe care merită să le vezi în 2020

Top 5 filme pe care merită să le vezi în 2020

9 min read

Iată cele mai interesante filme ce urmează să fie lansate în cinematografele din România în 2020 și pe care nu trebuie să le ratezi.

top 5 filme 2020

  1. Les misérables

Primul film al regizorului, scenaristului și actorului Ladj Ly are la bază scurtmetrajul cu același titlu nominalizat la premiile César în 2018, la rândul lui inspirat din povești reale din periferiile capitalei franceze.

Stephane, proaspăt mutat din Cherbourg, se alătură brigăzii anti-criminalitate din Montfermeil, într-un cartier problematic din suburbiile Parisului. Fâcând echipă cu Chris și Gwada, ale căror metode sunt uneori „deosebite”, el descoperă rapid tensiunile dintre diferitele bande care domină cartierul. Când o operațiune de arestare scapă de sub control, o dronă filmează toate mișcările pe care le fac polițiștii.

Filmul a fost recompensat cu premiul Juriului la Cannes 2019, și a putut fi văzut în premieră anul trecut în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, însă va fi distribuit în cinematografele din România de către Independența Film începând cu 24 ianuarie 2020.

     2. Colectiv

Colectiv este un documentar observațional despre evenimentele primului an de la tragedia din clubul Colectiv produs de Alexander Nanau Production în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film. Filmul urmărește povestea anului 2016 și se concentrează pe relația dintre autorități și jurnaliști în încercarea de a afla adevărul. “colectiv” este despre oameni versus sistem, linia fină dintre adevăr și minciună, despre curaj și responsabilitate.

“Din când în când un film nu doar îți deschide ochii, ci te sfâșie, expunându-ți o prăpastie a moralității ce rezonează mai departe decât țara de origine a producției. „colectiv”, filmul lui Alexander Nanau este o producție remarcabilă despre un nivel al corupției inimaginabil chiar în centrul sistemului medical din România. Un film cu adevărat ancorat în vremurile în care trăim, ce merită expunere pe scară largă” – Variety

După premierele de la Veneția și Toronto, unde a primit cronici pozitive și a stârnit reacții covârșitoare, colectiv va fi singurul film documentar proiectat în secțiunea Spotlight la Festivalul de Film Sundance (23 ianuarie – 2 februarie 2020). Secțiunea Spotlight este un tribut pentru titlurile excepționale care au avut premiera mondială în anul anterior.

Filmul va fi distribuit în cinematografele din țară de către Bad Unicorn începând cu 28 februarie 2020.

 

     3. Bond 25 (No time to Die)

Responsabili de scenariul pentru James Bond 25 sunt Neal Purvis și Robert Wade. Cei doi au mai fost implicați în trecut în redactarea poveștii pentru Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall și Spectre. Fanii lui Daniel Craig vor fi bucuroși să afle că actorul în vârstă de 49 de ani își va reitera rolul în viitoarea peliculă. Această informație vine după ce Craig a afirmat în trecut că nu mai este interesat de acest rol reprezentativ pentru întreaga sa carieră. În timp ce rolul negativ îi revine de această dată lui Rami Malek, premiat anul acesta cu Oscar pentru interpretarea din „Bohemian Rhapsody”.

Cu siguranță este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, iar premiera va avea loc pe data de 8 aprilie 2020.

 

4. Portrait of a Lady on Fire

Recompensat cu Premiul pentru Cel mai Bun Scenariu la Cannes 2019 și nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin, Portrait of a Lady on Fire este o poveste de dragoste interzisă între două femei, din care bărbații sunt aproape complet absenți. Filmul nu discută imposibilitatea unei relații între două femei într-o epocă dominată de deciziile bărbaților, ci arată ce este posibil în absența bărbaților. Este o recâștigare a narațiunii spuse din perspectiva femeii și un manifesto despre cine are puterea de a privi, iar în centrul său se găsește încercarea de a surprinde adevărul femeii pe pânza albă. 1770. Marianne este o pictoriță angajată să picteze portretul lui Héloïse (Adele Haenel), o tânără aristocrată întoarsă de curând de la mânăstire, pe care o așteaptă un mariaj nedorit. Héloïse se opune destinului și refuză să pozeze. De aceea, Marianne va fi nevoită să o picteze în secret, urmărindu-i fiecare mișcare.

Filmul urmează să fie distribuit de Voodoo Films începând cu 10 aprilie 2020.

Sursa foto: Warner Bros

5. Dune

Unul dintre cele mai așteptate filme din 2020 este adaptarea pentru marile ecrane de către regizorul Denis Villeneuve a îndrăgitului roman science-fiction „Dune”.

Distribuția filmului „Dune” este formată numai din stele, fiind condusă de Timothée Chalamet în rolul lui Paul Atreides, cu Oscar Isaac interpretând rolul Ducelui Leto Atreides, tatăl lui Paul și Rebecca Ferguson în rolul Lady Jessica, mama lui Bene Gesserit. Alți membri ai distribuției sunt Jason Momoa ca Duncan Idaho, Zendaya ca Chani, Javier Bardem ca Stilgar, Charlotte Rampling ca Gaius Helen Mohiam, Dave Bautista ca Glossu Rabban, David Dastmalchian ca Piter De Vries, Chang Chen în rolul Dr. Wellington Yueh, Stellan Skarsgård ca ticălosul baron Harkonnen și Josh Brolin în rolul lui Gurney Halleck.

Dune va avea premiera pe 18 decembrie 2020.

Citește în continuare Recenzie: Top 10 filme horror.

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Cristina Anti
Load More In Movies

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Vocea Irinei Rimes a răsunat la Tomorrowland, cel mai mare festival de muzică electronică din lume

Weekendul acesta, la Tomorrowland, festivalul care adună peste jumătate de milion de oamen…