Home Fashion Outfits Ținute iconice din cinematografie

Ținute iconice din cinematografie

4 min read

ținute iconice

De-a lungul timpului, în istoria cinematografică au apărut multe ținute iconice, memorabile pentru audiență. De la outfit-uri simple, dar elegante la opulență și extravaganță. Toate acestea sunt doar câteva cuvinte ce pot descrie momentele celebre cu impact asupra lumii modei. Erele conturate și exemplar marcate de piesele vestimentare prezentate sunt atent studiate, rezultatele fiind unele cu adevărat un deliciu vizual.

Astăzi prezentăm doar câteva ținute iconice, cât și filmul de care aparține. Fiecare estetică în parte este lucrată în cele mai mici detalii. Actorii ce au dat viață hainelor au fost cei ce au făcut ca acestea să fie cu adevărat memorabile pentru publicul larg.

The Wizard of Oz (1939)

ținute iconice
Sursă foto Pinterest

Două ținute clasice, una a zânei bune și una a fetiței naive. Atât Judy Garland cât și Billie Burke au întruchipat perfect cele două personaje. Această viziune de poveste se regăsește în toate costumele prezente.

La Dolce Vita (1960)

ținute iconice
Sursă foto Pinterest

Frumoasa Sylvia, interpetată de Anita Ekberg, are în film mai multe momente pline de senzualitate. De la dans la celebra scena din Fontana di Trevi. Rochia neagră purtată de această arată formele feminine, accentuând talia și bustul.

Cleopatra (1963)

ținute iconice
Sursă foto Pinterest

Măreția împărătesei a fost pusă în prim plan, acest lucru fiind vizibil și prin costumele sale. Multe accente aurii, ori ținute integral aurii. Podoabele pentru cap de mari dimensiuni accentuează puterea de care dispunea personajul. Toate ținutele concepute au fost mai mult decât fabuloase.

The Great Gatsby (1974)

ținute iconice
Sursă foto Pinterest

Mia Farrow a adus-o la viață pe Daisy. Ținutele sale au fost spectaculoase, însă cea memorabilă este cea de la petrecerea lui Gatsby. Paiete sclipitoare și pene, două elemente specifice anilor ’20 au fost incorporate în outfit.

Clueless (1995)

ținute iconice
Sursă foto Pinterest

Celebrul outfit purtat de Cher este unul ușor de recunoscut și în ziua de azi. Întregul film arată ținute specifie adolescenților din anii ’90. Un film plin de culoare și extrem de multe referințe stilistice.

Marie Antoinette (2006)

ținute iconice
Sursă foto Pinterest

Opulența și extravaganța sunt prezente în aproape toate ținutele filmului. Fiecare rochie cu detaliile lucrate manual este o operă de artă. Cea care a marcat un moment important este rochia de mireasă purtată de Maria Antaneta.

The Age of Adaline

ținute iconice
Sursă foto Pinterest

Incursiunea în timp a personajului prezintă numeroase ținute retro. Outfituri stilate, calculate începând cu pantofii și treminând cu tipul coafurii.

 

 

 

 

 

 

Load More Related Articles
Load More By Croitoru Sabina
Load More In Outfits

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also

Twist masculin – Tendinte menswear

Așa cum sezoanele se succed și trendurile se modifică odată cu ele, mulându-se pe noile ce…